joi, 30 aprilie 2009

In memoriam



A trecut in nefiinta o mare doamna a cantecului romanesc , Valeria Peter- Predescu. A fost mesajul ce l-am gasit pe messanger. Nu , nu puteam crede . Caci inca mi-au ramas vii in memorie clipele petrecute impreuna asta vara. Si amintirile ma apasa. Era o zi de vara , la Pasul Tihutei, eu cu echipa de filmari din Coreea, K.B.S. Aveam o pauza si am plecat de una singura prin imprejurimi. M-a atras muzica de la restaurant.Era o nunta si acolo canta Valeria Peter - Predescu. Am cerut voie daca pot sa stau si eu sa ascult .Si plangeam...melodiile dansei, nunta , bucuria si eu....asa departe de toate. Pauza a venit si as fi vrut sa merg sa o salut, dar mi s-a parut trista, melancolica, cu gandul departe si nu am indraznit. Dar am ramas sa ascult ...si am plecat cu tristete in suflet. Dar asta vara , in cetate la Tg-Mures, s-a deschis festivalul Zilelor Tg- Muresene. Si se putea ca tocmai eu sa lipsesc? Mai ales ca eram si invitata primariei. Si acolo cine era , tanara si cantand din tot sufletul pe scena melodiile ce o caracterizau atat de mult? Valeria-Peter-Predescu. Dupa program am asteptat-o , am sarutat-o si multumindu-i pentru clipele de neuitat , ce mi l-ea oferit i-am daruit o floare de care s-a bucurat mult. Si pozele ce le-am facut atunci , cocheta fiind ,m-a rugat sa am grija sa iasa bine. Costmul sa se vada frumos. Doamne !am plecat fericita ca in sfarsit am reusit sa vorbim un pic despre folclor, un pic despre viata mea departe...dar nu am banuit o clipa ca ....voi auzi la mai putin de un an ca nu mai este printre noi. Dumnezeu a chemat-o sa le cante ingerilor. Nu te voi uita , si voi pastra cantecele mereu in sufletul meu ca si acel zambet cald si frumos. Dumnezeu sa te odihneasca in pace!

2 comentarii:

  1. A trecut in nefiinta o mare doamna a cantecului romanesc {...} Dumnezeu a chemat-o sa le cante ingerilor. Nu te voi uita , si voi pastra cantecele mereu in sufletul meu ca si acel zambet cald si frumos. Dumnezeu sa te odihneasca in pace!

    Ce este nefiinta? Pana cand credem in Dumnezeu dar trecem in nefiinta?

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred in Dumnezeu ca cel care a facut viata pe pamint, dar cred si in nefiinta, nefiinta fiind moartea, o moarte totala si ireversibila, daca un om se face tarina, nu cred ca se va reconstrui la loc cum nu cred ca am avea loc pe Teraa daca am reinvia toti ce-i ce sintem sau am fost credincioasi, e parerea mea personala, la fel cum altii au pareri ca exista viata dupa moarte, m-as bucura sa existe, chiar m-as bucura... da cind Biserica devine un loc de afaceri si interese marunte, e putin probabil sa ma convinga cineva de altceva...Oile nu se pot conduce din Mercedes...chiar daca BOR incearca.

    RăspundețiȘtergere