sâmbătă, 31 octombrie 2009

Mersul pe jos.

In Coreea mersul pe jos e foarte popular. Avem si walkerhoolici. Avem si multe cluburi de mergatori. Si eu fac parte din unul, is si un pui de director pe acolo(dau si eu cu parerea pe ici pe colo). Suntem afiliati la IVV(o mare organizatie de mergatori interantionala cu sediul in Germania). In fiecare an organizam festivaluri ,in Seul sau pe insula la Jeju si la munte, in Seorak. Si noi mergem in alte tari sa ....mergem pe jos. Avem si multi prieteni, din toata lumea. Am scris pe blog despre plimbarea mea in China si in Japonia. Acum a fost aici in Seul a 15-a editie a Festivalului International de mers.
Nu am putut sa particip ambele zile, dar am fost in ce ade-a 2-a zi. Si tare m-am bucurat sa-mi vad prietenii din Elvetia , Japonia, Luxemburg si Anglia.
Pai se putea fara Jeni a lu` Pop? M-au sunat sa ma prezint la apel. Si ...tine-te tucaturi si imbratisari de se uitau coreeni ca la extrateresti la noi. Poze am facut, am barfit un pic pe 7 limbi...si START! in cei 10 km de mers.
Usurel sa nu ametim. Apoi ni se facu sete si cum inainte de plecare am gustat din bautura aia de 17 buruieni culese noaptea pe roua de calugaritele helvete, pe drum am sorbit din aplinca de pere a lui Adrian elvetianu`. Bunaaaa... si branza , salamicul si costita afumata.Mama , ca acasa ce mai. Ne canta si din muzicuta ...eu topaiam ...show ce mai! O sa trecem linia de sosire pana deseara. Am pus masa mare pe malul lacului (stati linistiti ca nu am halit lebedele si nici pestoii imensi ce misunau pe acolo). A sosit puiu cu sos iute sau prajit, plus ce aveam noi de acasa pregatit ...asa ca am avut o masa internationala.Kimchi coreean si orez, salam si branza a la Elvetia, ceva de prin Japonia, salata a la romania ....
Si muzica , din fluier, dans in perechi sau solo...si audienta cat cuprinde.
Am pornit iar la drum ca se inchide evenimentul si nu am semnat de sosire.
E frumos sa revezi prieteni de "suferinta"dupa un an de zile. Si sa ne distram asa ...in felul nostru. Au plecat spre Japonia , anul acesta fara mine ca am treaba ,nu am liber nici macar duminicile.
Dar ne vom intalni iar, poate in Romania sa facem o portie de mers pe cararile de acolo.
La revedere dragi prieteni.

3 comentarii:

  1. Ioiii :)) inseamna ca anul viitor vii in Ro pe jos cu grupul :)).

    RăspundețiȘtergere
  2. Coana Pop,cand vii in Ro sa organizezi si aici asa ceva?poate mai slabesc si yo...:)) pooopik dulce

    RăspundețiȘtergere
  3. Superbe momente, Jeni!

    bravooo tie, bravo lor!

    sa dea Dumnezeu ca oamenii sa -si doreasca , cat mai multi, sa participe la un asemenea Festival si sa aiba parte de clipe atat de frumoase...

    Iar tu ai un dar de a ... povesti!

    Pup!

    Petruta

    RăspundețiȘtergere