miercuri, 2 decembrie 2009

La Multi Ani Romania !


1 Decembrie este Ziua Nationala a Romaniei. La multi dragi romani indiferent unde va aflati !

Sarbatoarea de suflet a romanilor, unirea celor de neam si sange. Acum 91 de ani! Am uitat oare Hora Unirii?

Ziua Romaniei a fost sarbatorita si aici in Seul, Coreea de Sud la data de 30 noiembrie, la Lotte Hotel. Organizata de ambasada Romaniei de aici. Ambasada care a ramas fara ambasador acum vreo 2 ani , iar cei care au ramas acum , foarte putini , au organizat totusi oficial. Din nefericire lumea asta politica e asa... ca intre politicieni, pai au trimis consulii ca de ...fiecare cu rangul lui trateaza. Putini au fost , iar noi cei de sange albastru si mai putini.

Tulai Doamne, dar ce multi suntem! Vreo 2-3 studenti la doctorat, vreo 2-3 muieri de casa , si tot atatia domni bine ce lucra la vreo firma aici. Motive? Zi de luni , la ora 6 , departarea de centru orasului unde s-a tinut.....Si poate om fi mai multi , care s-or fi omogenizat atat de bine in marea galbena de aici ca au uitat sau nu la pasa de unde au venit.

Daca anul trecut am servit fasole batuta cu ceapa prajita si carnaciori ,printre alte cateva preparate romanesti, anul acesta nu ne-a reprezentat nici un fel de preparat. Doar vinul a fost la inaltime. De...sange de vitza pura a la Dracula!

Discursul nu ne-a tinut prea mult cu ochii pe bucate si gatul uscat, dar a fost la obiect. 91 de ani de la unire si 20 de ani de democratie.

Apoi am pus noi cei multi si tari tara la cale, printre 2 imbucaturi si o gura de vin. Pai e una din rarele ocazii sa ne intalnim. Noi ...cei de sange pur ....ca ne tot chinuim sa ne adunam ca sa ne strangem si sa mai discutam de-ale noastre, dar cred ca or mai trece vreo 10 ani pana sa finalizam proiectul asta maret.Mica marea diaspora de aici.

Sper ca ati avut o sarbatoare pe cinste acasa. Si la radio nu m-am putut abtine si am plans, ascultand batalioanele trecand Carpatii, sau Hora Unirii.

La multi ani dragi romani! Where ever you are!
UPDATE :

Si am uitat . Cum aratam ca un extraterestru in costumul meu ...cu tricolorul la brau , o lelita autentica , s-a facut liniste cand am intrat pe usa. Dar nu mi-a parut rau de alegere , nu dau eu opincile pe 10 tzenti de tocuri si poalele pe rochita mini. Am fost singura....din pacate!
.
.

3 comentarii:

  1. Stiu sigur ca nu ti a parut rau deloc pentru ca ai purtat costum national si tricolor, fiindca asa ai simtit tu ca e potrivit momntulyu, si te felicit! La multi ani si tie si fie ca Mos Nicolae sa aduca , si el, fericire in familia ta, tie, si sa va implineasca, impreuna, cele mai dragi dorinte, oferind darurile pe care le sperati!

    Pup cu drag!

    Petruta

    RăspundețiȘtergere
  2. Super misto costumul :)..iti sta tare bine cu el :)

    RăspundețiȘtergere