joi, 24 februarie 2011

Astazi e ziua ta....




Zi frumoasa ca tine...

Dupa ce trec cele 9 luni in care suntem "paraziti" , vine si ceasul cel mult asteptat...sa vedem lumina zilei, lumina acestei lumi. Venim plangand, tipand si dand din picioruse. Fiinta care a avut grija de noi pana atunci (si va avea pana la moarte grija) isi amesteca lacrimile cu ale noastre. Apoi se mentioneaza in catastifele spitalului ca in ziua de...la ora de...a venit pe lume un bebe.

Dar cel mai bun catastif de memorii e cel al mamei. Am fost oare curiosi sa "rasfoim"impreuna cu ea acel catastif memorabil?

Si de atunci incepe... numaratoarea inversa.

Ne numaram anii, in acea zi de nastere, la inceput cu bucuria lor, a parintilor , ca ne vad crescand frumosi si sanatosi, apoi bucuria noastra ca vom deveni adulti cu acte in regula sa putem face orice.Marea petrecere de majorat, apoi zilele sarbatorite in discoteci , in frenezia muzicii si dansului cand esti regina. Urmeaza apoi , incercarea de a "uita" de ea, de ziua de nastere, a uita ca inca un rid, un junghi , se adauga celor existente.

Mai ales cand privesti in jur , cei tineri te ignora, te imping de colo colo, cei batrini te invidiaza(inca). Ziua ta!!! cand sotul uita sa-ti aduca o floare, intarzie in bratele tinerei amante, se scuza ca nu a gasit nimic special pt tine. ...Sau cand e prea ocupat sa te invite la o cina romantica, doar e ziua ta, in schimb iti ofera cardul sa iti cumperi ce vrei. Iei un taxi si pleci singura si trista sa te plimbi pe faleza sau in parc....si apre un el oarecare, rechin de meserie ce a mirosit o prada . O vorba buna ,o mangaiere, e dejuns ...si te trezesti din nou singura si plangand, fara card sau si mai bine , santajata ca va soune tot celui ce te are in catastif pe numele lui....

E ziua ta, zi frumoasa ca tine...

S-au dus demult zilele cu sampanie, cu dansuri pana la epuizare, cu tangouri la "sentiment".

Tristetea coboara in suflet, copii sunt mari , prea ocupati cu ale lor sa vina sa-ti daruiasca o imbratisare si un sarut pe obraz. Parca si acum auzi...la multi ani mami! si iti dau o felicitare scrisa cu litere strambe, o floare in ghiveci mititel sau un parfum din trusa pt papusi.

Dar totusi e ziua ta, si nici o bucurie sau tristete nu poate schimba asta.

Ce zici? Fa-te frumoasa, un pic de ruj , un parfum bun, si ...afara la lumina soarelui. E ziua ta, zambeste-ti in oglinda lacului pe care te poarta barca, zambaste-ti in oglinda ochilor celei ce iti aduce o cafea tare cu aroma de melancolie ...

Azi am primit un dar frumos. Un set de ursuleti dragalasi si un colier cu cercei. Plus un buchet de flori. Iar fata mi-a aduc o crema sa ma fac frumoasa mereu...ceva nou zice ea, si bun. Am sarbatorit la restaurant, am facut acasa un tort de lamiie. Am cantat "happy birthday".

E cel mai frumos dar, cel de a nu fi uitat, mai ales in aceasta zi cand ai inceput a "oracai" acum....de ani in urma.

4 comentarii:

  1. Draga mea Jeny,inca odata ,LA MULTI ANI,esti o mamica fericita ,au fost toti cei dragi linga tine,(aproape toti),esti tinara si frumoasa,sanatoasa,vesela,acestea sunt cele mai de pret daruri de pe lume.

    RăspundețiȘtergere
  2. LA MULTI,MULTI ANI!! sa fii sanatoasa,increzatoare, optimista si mereu aceeasi persoana vesela si deosebita..am descoperit blogul tau intamplator cautand informatii in legatura cu romanii ce traiesc in Seul si m-ai facut sa ma simt mandra ca sunt romanca(uitasem ce mai inseamna acest lucru)..te felicit pt tot ceea ce faci..te saruta cu drag,o admiratoare din Bucuresti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc de urari , Mirela .
    Mihaela, multumesc pt urari si pt increderea oferita. Suntem putini romani aici. Eu fiind departe de tara nu pot uita cu e sa te simti acasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani ,Jeni ,sanatate fericire , iubire si mult noroc in cea ce vrei sa indeplinesti pt tine si familia ta...!!!

    RăspundețiȘtergere