luni, 19 decembrie 2011

Ne pregatim de sarbatori...sau poate de razboi???

Vin sarbatorile. Prin oras e mare luminatie, sclipesc curcubee de  beculete prin copaci, cladiri, prin case...Se mai da cate o tura si prin magazine sa se cumpere cate ceva, cadouri asa mai putine si mai mititele, nu mai e zarva anilor trecuti si inghesuiala din marile magazine. Criza isi spune cuvantul, tinand cont caci marea majoritate o reprezinta clasa de mijloc, cea mai cheltuitoare sa zic asa, care e lovita rau la partea numita  buzunar...Dar totusi sarbatorile vin, poate privesc si eu cu alti ochi acum , gandul imi e departe , acolo acasa...
Vine Mos Craciun ! La gradinita toti copii vorbesc despre asta, ce cadouri le va aduce, incep sa se laude ...si da ! Vine Mosul!
Am citit in ziar despre o familie , de fapt trei frati dintr-o familie coreeano- ganeza,care sunt la centrul de copii. Mama, ganeza casatorita cu un coreean , a murit de tumoare la creier prin 2008.Tatal, ramas cu 3 copii mititei, s-a sinucis anul trecut. Copii care sunt ciocolati cu lapte si ochi alungiti, frumusei in felul lor, au ajuns la centrul de copii. Se pare ca Mosul nu i-a uitat, caci patronul unei banci a hotarat sa-i ajute financiar, platind cheltuielile scolare . M-am bucurat sincer, caci stiu cat de greu le este, aratand altfel decat majoritatea. Sarbatori Fericite, dragi copii!
Si uite ca a mai adus Mosul o veste, tarzie (tinand cont ca s-a intamplat sambata).Marele SEF si tatic nord-coreean a murit! Mai sa fie!!! El nemuritorul!!! Dar inca ma intreb, a murit el sau...???Caci nici Dumnezeu nu stie cxe se intampla in tara aia. Pai cica a murit, si fapt de necrezut cum il mai plange poporul cel pe care l-a infometat , l-a spalat pe creier de nici cum ii cheama nu stiu. Plangea tipa ce anunta , e jale ce mai...cel mai iubit dintre paminteni s-a stins asa...lin si frumos cum a si trait.
Problema e ca a pus pe jar o lume-ntreaga. Noi , fratii de la sud ne gandim ce or coace, ca sigur cozonaci nu! Toata armata e in alerta, caci nimeni nu stie cum vor jeli cei de acolo.
Deci ne pregatim de sarbatori.

3 comentarii:

  1. Da,vin sarbatorile, vine craciunul si cu pasi repezi se va termina si acest an,care duce cu el tot ce a fost rau ,dar si bun,speram ca la anul sa fie mai bine.Koreeeni nordici isi plang conducatorul,desi ia infometat si umilit ,imi vin in minte cei care il plang pe ceausescu in fiecare an de ziua lui ,pe timp ce trece sunt tot mai multi.Te pupices si te astept sa aterizezi acasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca intotdeauna faci haz de necaz!!!!!Ma bucur cand gasesc gandurile tale asternute aici!Uneori ma faci sa rad,alteori sa plang...Starea mea de spirit nu e una din cele mai firesti,acum in asteptarea Craciunului....in ultima vreme am primit doar vesti proaste...totul s-a schimbat in "mai rau"...multe decese dintre oameni cunoscuti,vecini....ne ducem...incet-incet...din ce in ce mai tristi.Eu am descoperit 10 posturi de radio online doar cu COLINDE-NON STOP!Asta ascult toata ziua,cand sunt acasa:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Da mai, cei de la televiziunea Coreeana ai ziceau "Soarele nemuritor" :))))) da uite ca se stise :))).

    RăspundețiȘtergere