sâmbătă, 21 aprilie 2012

O zi de sambata

Sambata imi aduc aminte ca era ziua in care se facea curat, se gatea si pt duminica , si se astepta apa calda.Daca venea, faceam o baie rapida, sa apuce toti sa se spele in cele 2 ore de program, daca nu...oala pe foc.Masina de spalat aia fara storcator , de fapt singura ce era pt marea prostime, mergea oricum adik si cu apa rece...desi lenjeriile si prosoapele se puneau la clor, la fiert...of ce mai ,o zi pe care sincera sa fiu o cam detestam.Pai veneam de la scoala si apuca-te de corvoada(nu eram singura  desigur, mama mai ales , mai aveau partea lor si fratii).
Ce inseamna rutina aia de copil! Iti intra in reflexe, in sange cum spunem noi.Si acum se mai repeta sambetele, cu spalat, facut baie, curat...desi nu stam in loc de apa calda ce era atunci cu program , daca era sa fie in saptamina aia! Numai ca mai mergem si la plimbare cateodata, ba la cate un restaurant , intalniri cu prietenii, ca doar e duminica si ne putem odihni a doua zi.Mai ales ca acum nu mergem la scoala, la servici sambata, e mult mai lejer.Am putea avea timp de toate.
Azi ploua de dimineata intr-una. Gata cu florile de mar, ploaia si vantul vor scutura ramurile ce ieri erau asa de frumos incarcate , acoperite de neaua alba sau roz -pal a petalelor. Si pt ca asteptam ploaia de azi, ieri am fost la festivalul florilor in Yoido. Frumos, mireasma florilor te cuprindea , te imbata. Mergeam pe sub cupola pomilor, o multime de oameni , ce aratam ca un musuroi de furnici in miscare. Care mai de care incercam sa fim cat mai singuri in pozele ce le faceam, cat mai printre flori.



O frumusete ce din pacate tine doar cateva zile.Mai ales ca azi ploua, ploua cu petale...

Un comentariu: