sâmbătă, 9 ianuarie 2016

Maimuta din 2016

 Un nou an a venit pe pamint,cu acorduri de clopot batut de marii edili ai orasului Seul .
O cifra schimbata , o noapte ca oricare alta, o noua zi batea la portile orizontului.
Aici a venit cu 7 ore mai devreme, aici toate sunt mai rapide, au alt ritm. Ma intorc cu gandul la revelioanele de acasa, petrecute la bunici, la cabana Podragu, in Mangalia la careva acasa, la restaurant...neaparat cu cineva, sa nu te prinda anul nou singur cuc. Sarbatoream pe tata, ce a venit pe lume la cumpana anilor....
Aici anii au alte intelesuri, pline de semne zodiacale mistice cu nume de animale. Acum e maimuta, si aia de foc. Na ! Nu era de ajuns ca e maimuta...Interesant e ca e zodia mea, sunt cat se poate de ..maimuta!
Pai daca intrebi pe cineva aici de varsta iti va raspunde ca e...maimuta , sau caine, sau sobolan ! H???
Si daca nu le ai cu calculele animalice , ramii cu intrebarea si atat.Cum zodiile se repeta la 12 ani, incepi si calculezi de zor, daca bineinteles sti ordinea lor, adica daca acum e anul maimutei  si eu is acolo, scazi vreo 12 sau adaugi , dar cum nu pica cifra pe maimuta, te gandesti ce animal o fi inainte....sau dupa...E interesant ca nu te plictisesti si nici nu pici rapus de Alzaimer cu atatea calcule de facut.
Apoi incepi sa te incamaradesti asa ca intre ...maimute... sau serpi...si spui ca suntem amici de zodie. Dar cum in fiece zodie ai doua parti, acum stai si iti pui intrebarea daca amicul e si el de foc sau o fi de lemn???
Am un prieten din Noua Zeelanda ce imi aduce informatii despre zodia mea. Si nu a uitat sa ma felicite ca e anul meu. Apoi sa vezi acolo ...ce mai e pe bune. Cica la meserii pe potriveala ar fi de actor, entertainer, de lider spiritual ,  etc...Apoi zau ca are dreptate. La cate maimutareli fac si eu am ajuns la tv prin roluri in drame sau pe scena dansand si cantand . Imi place sa fiu acolo, nu mi-e frica si nici trac nu am. Daca m-ai pune intr-un birou m-as ofili , vreau libertate .
Imi aduc aminte ca ne intalneam in oras cu prietenii si ziceau ca e un bairam la nush cine. Pai nu cunosc persoana zic eu, nu pot merge. Eeee, vii ca fara tine nu are farmec.Nu pt ca ma omoram cu bautul, dar faceam atmosfera ziceau ei. Deci am fost o maimuta de cand ma stiu .
Dar inca nu e timpul ei , al maimutei. Pentru ca anul nou inca nu a ...venit !

4 comentarii:

  1. Multumesc de urari!Pina la "anul maimutei de foc" eu iti doresc in anul european 2016..., sanatate cit cuprinde universul,impliniri pe toate planurile,bucurii si zile senine.La multi,multi ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos. Multe lucruri frumoase scrii la tine si multe incurajari imi dai .
      Mare lenesa sunt, putin mai scriu desi multe as vrea sa astern aici.
      Sper sa fie anul asta mai rodnic, pt simt ca imi lipsesc prietenii blogari. Pe fb nu imi satisfac dorinta de a citi cu adevarat si am decis sa reduc la cat mai putin timpul alocat.
      Asa ca sper sa ne intalnim cat mai des aici.

      Ștergere
  2. foarte frumos!mai asteptam povesti minunate de la si cu tine! o viata frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc ca apreciati ceea ce scriu. Din pacate cam rar, nu pentru ca nu as avea ce, dar trebuie sa imi regasesc ritmul si echilibrul.
      Si ma intristez ca nu postez ceea ce scriu in...gand in fiece zi.

      Ștergere