sâmbătă, 8 iulie 2017

Din lada cu amintiri....1 Mai muncitoresc!

Multe amintiri avem prin lada noastra . Zilele acestea am tot conversat cu cei ce au impartit cu mine zile minunate si mai ales de neuitat.
Apoi nu putea lipsi ziua aceea a muncii , pe care generatia noastra de decretei am sarbatorit-o si in spirit tineresc, si muncitoresc.
Tineresc, elevi fiind....Aveam desigur liber si noi.  Si care oare era cea mai la indemana sarbatorire , dupa ce fluturam drapele si cantam imnuri de slava, pana ne lua cu lesin, asa , de la lingurea?
Inhatam gratarul de picioare, carnea noastra cea de toate zilele,
(ceva tacamuri sau frati petreusi, vreo 2 mici , ceva felii de cartofi si alte buruieni comestibile si la indemana oricui), si descalecam la statuie, acolo pe malul marii , in Saturn.
Era frumos, aer curat, miros de foame atatata de aromele amestecate de la cateva gratare invecinate, in strigate de veselie, ca s-a castigat partida de septica sau  de 66. Ne canta casetofonul , stereo pe baterii :"aseara ti-am luat cercei, cenusareaso, si-acum te vad fara ei, cenusareasooooo....sau "aoleu, ce sa ma fac Doamne eu, se marita Lola meeeeaaa...." Se porneau batutele si horele alea scuturate , cu nemurele, sau vecinii, ca de ! Mangalia era reprezentata cu succes de toate zonele tarii, plus minoritati.
Aveam si program artistic, formatia de dansuri din Mangalia, aplauze la scena deschisa....
Ce mai , frumos, educativ , pe indestulate.
    Intr-un an , se apropia iar marea sarbatoare muncitoreasca. S-a nimerit sa fie foarte cald de acel 1 Mai. Iar noi , ansamblul de dansuri populare al casei tineretui ,sa fim invitati sa dansam la restaurantul Pelican , pentru un grup de rusi, veniti in concediu pe frumosul nostru litoral. Nu ne dadeau bani, dar aveam parte de o masa pe cinste, cu friptane, cartofi prajiti, deserturi si stropit cu vin bun cat ne puteau tine opincile. Am dansat, frumoasele noastre dansuri , din Dobrogea, Moldova, Oas, Bistrita. Am primit aplauze, ne chemau la ei la masa, ne dadeau sa bem...faceau poze....
 Toti eram imbracati de sarbatoare, rochii de bal, cravate si camasi la baieti. Aratam super, tineri si nelinistiti, frumosi si ametiti cat cuprinde. 
...Gasca noastra , of ! ce idee stralucita a picat nush de la cine, sa ne racorim spiritele , am plecat pe malul marii, ce ne chema cu muget de valuri inspumate. Era furtuna....Cenusareasooo....acum te vad fara ei, cenusareasooo....mugeam si noi cat ne tineau rarunchii.
Alergam pe plaja in bezna noptii. Pariuri pe aruncatelea in valuri : ....iubita mea sa ne-a runcam in mare....lalalala....
Striptease la chiloti tetra si sutiene dantelate si , izbeala de marele val. Iese Vica cu pletele ude , cu o meduza spanzurata de cercel, vreo doua alge lipitori atarnau din sutien . Gogu cu gura pana la urechi ,radea ca are chilotii plini de nisip auriu si finnnn....Eu eram ca o cucoana, imbracata cu rochie nou- nouta de lurex , albastra ca marea in zile bune, nu ma induram la marea balaceala.
Am luat apoi plaja la picior, in chiote si rasete.
 No stai asa, ca la piscina de la Hora e apa !!!! Ne putem lasa algele din sutiene si nisipul din chiloti. Dar , cei ce nu au vrut sa se arunce-n  valuri , cum sa mearga acasa neinmuiati? Nuuuu... Fugareala in jurul piscinei, sareau scantei din tocurile cui . Na ! ca au  prins-o pe Ela si splash !!! in piscina, cu tot calabalacul ce il avea.  Cauta saraca sa isi adune rujul, mascaraua,clame si alte acareturi ce pluteau in piscina , blagoslovind ca nu a avut timp sa isi lase comoara pe mal(nu gaseai machiajuri decat pe la grupurile de straine ce le vindeau la solarul de la  mezo din Venus).
Eu inca scapasem , ma rugam de ei sa ma ierte, ca am rochie noua! E na! Am luat-o la fuga spre hotel, am intrat in receptie , strigand ajutooor!!! Fata de la receptie a ramas interzisa,  vazand o disperata ce alerga strigand, urmarita de doi baieti numa in chiloti tetra ce patinau desculti pe gresia din receptie!
...Ooops! stanga-n prejur facut , eu ma balbaiam ca o fi...ca o pati...scuze...stiti , nu e viol , ne jucam...
Biata fata, cred ca pomeneste tura aia toata viata ei.
Si io !!! am primit razbunarea pt tradarea mea. Pe sus m-au dus pana la piscina, m-au luat ca pe un sac , hatanat de cateva ori cu lozinca:
"hai la groapa cu furnici"...si ma trezesc pe fundul piscinei. Cautam sandalele ce pluteau  , cand aterizeaza cineva in capul meu si iar vad fundul piscinei. Era un baiat ce nu era din gasca , dar care incerca sa ma ajute saracul sa ies din piscina..Apoi de, nimeni nu a scapat, nici cei ce au facut baie fara haine. Cum si-au pus toalele alea de gala, cum au mirosit  apa piscinei. Eram alai de nunta lacustra ce mai!
... sa nu mai zic, ca tipetele si rasetele noastre au trezit turistii din hotel.Norocul nostru ca erau rusi, ce au inceput sa arunce cu sticlele de stolichnaya in piscina. E, avem si vodca acum ! Sa vezi apoi gasca de blonzii luand cu asalt  piscina. Treceam sticla de vodca ,in semn camaderesc de 1 Mai, de la unul la altul, ca ne lua frigul acum.
Eu am avut noroc mare. Rochia mea cea noua, care era pana la genunchi s-a luuuungiiittt....pana la glezne. Si baiatul cu care am facut cunostinta la marea balaceala, se chinuia sa imi ofere o aripa din geaca lui stoarsa.
Oare mai vede Saturnul, gasca ca a noastra? In miez de noapte ,sarbatorita muncitoreste, desculti, uzi, ,tremurand pe rupte, dar fericiti! Pt ca suntem acolo si atunci, tineri, plini de dragoste de viata!
  ....Pasii ma poarta la statuie de cate ori ajung in Saturn,  poate aud ecoul rasetelor si a bucuriei !
  P.S mi-ar place sa am poze de atunci. Acestea sunt de la restaurantul Dracula lounge din Seul. 


4 comentarii:

  1. Amintiri ,amintiri,am si eu o gramada de amintiri ,de acolo de la malul mari,din Saturn,alergam din discoteca ,in discoteca,cu fratele tau si varul meu Gaby,dormeam pe plaja ,la Copa Cabana,pe colaci de salvare,offff ,frumoase amintiri,viata la 20 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da Mirela, am stiut cum sa traim fara fb si alte textuieli, trait la viu , cu oameni reali. Inca mai putem readuce la viata acele clipe. Mi-ar place sa fac iar aruncarea in valuri in chiloti tetra , noaptea , sa rad si sa cant :cenusareasooo....

    RăspundețiȘtergere
  3. ...oare nu s.a repetat,joaca asta cu Grigore in chiloti tetra si in bazinul de la Balada!??? ce am mai ras...cu toata inima...cu toata gura...oare cand mai rad asa???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, episodul nostru de 1 mai sarbatorit ca in filme. Nu pot uita privirea receptionerei cand a vazut o nebuna cu par valvoi, alegand desculta si srigand dupa ajutor, si doi baieti in chiloti tetra , uzi , ce alergau dupa mine. Super, stiu ca noi am avut grija sa ne traim tineretea cum trebuie.

      Ștergere