duminică, 11 aprilie 2010

In Jeju -do


Da, a fost a 12-a editie a festivalului international al mersului in insula Jeju , supranumita Hawaii-ul coreean. Am avut parte de o vreme excelenta, desi in ultima zi a inceput vantul sa sufle in rafale mai -mai sa ne dea pe spate. Acol e tara vantului si a ...femeilor. Sau mai bine zis e raiul barbatilor. Care sunt putini si tinuti in puf nu alta acolo. Ca pe o bijuterie...ha...ha...sotul cica sa ne mutam acolo....ar vrea el.

Pt sotul meu a fost prima vizita pe insula, in toata viata lui de coreean, eu am fost de multe ori...

Unu -zero pt mine.

Mi-am revazut prietenii din Japonia. Am mers impreuna cate 20 sau 10 km pe zi. Am cantat , baut soju impreuna, ras si facut poze , acest festival fiind ocazia de a ne revedea. Si nu numai Japonia, China si Burma(Mianmar), Rusia.

In prima zi este parada in centrul orasului unde primarul imparte tichete participantilor, sau ne cumpara el fructe , si alte minuni in piata orasului Seogypo. De acolo mergem la cina festiva unde are loc deschiderea oficiala. Acolo dupa ce servim masa si aplaudam performanta dansatoarelor pe scena, e randul fiecarei echipe sa aiba programul ei, muzica sau dans. La sfarsit facem o hora mareee.....

Si a doua zi ..pregatim pingelele pt a merge 20 km . In fiecare zi ruta difera. Pe malul marii ...sau pe cari de munte. Caci insula este una vulcanica, conul vulcanuli se vede rar din cauza cetei .Dar am avut parte de el tot timpul , senin si caldut.Am mers eu ca eu, dar sotul a capitulat, cazut la datorie...ha..ha ...A doua zi numai 10 am mers sa il menajez un pic.

Masa ce putea fi? Peste crud, scoici , sau carne de porc negru, ce numai acolo se creste. Fructe exotice desigur tot timpul sunt, mandarine, ananasi, mango, banane...ce cresc acolo.

In ultima zi care a fost libera pt noi, am inchiriat un taxi si...la drum . Am vizitat muzeul sticlei, ferma de cactusi, marea, si gradina sublima, unde te simteai asa de linistit , doamne ce bine era! Departe de griji si de toata galagia lumii.

Frumos acolo, au si ferme de cai si ponei, unde poti calari ...plimbari cu submarinul, cruise, barci cu motor sau jet boat, scufundari , tot ce vrei, bani sa ai ...pt toate si timp.

Si uite cu aceasta ocazie am petrecut luna de miere dupa 17 ani de casatorie in ...Hawaii .

Un comentariu:

  1. Cam tirziu dupa 17ani luna de miere ,dar tot ce conteaza este ca totusi ati facut aceea luna de miere ,sper sa fitii fericiti si de acum inainte

    RăspundețiȘtergere