luni, 22 noiembrie 2010

Viata azi

Multe is de zis, dar referindu-ma la versetele de mai jos...
Si vestea care da ocolul lumii cu viteza luminii. In vremurile calului putere era altfel, opinca si copita erau singurele viabile. Cuvantul Bibliei , a fost raspandit cu acea ...viteza. Ca toate vestile de altfel.
Nu mai stiu unde sa ma uit sau ce sa citesc. Numai vesti despre ura si dusmanie, rautate si crime oribile pe primele pagini sau la loc de cinste la stiri. Ne intrebam oare? e sfarsitul aproape? Nimeni nu se mai saluta cu buna sa-ti fie ziua , zambind, ci te injura de la prima ora ca...ai facut sau nu facut ceva, asa doar...ca e la moda sa fii cel mai dur.
Am citit dimineata o stire, ca in anumite aziluri de batrani ., finantate si conduse de biserica franciscana e jale mare. Mor batranii cu zile , mor de foame, de boli si frig. Ca sa se incalzesca dupa ce a scos-o din salon, si sa nu mai ceara de mancare cu:bitteshoon parinte, in magazia din curte, i-a zis parintele sa doarma cu...pisica ca se va incalzi. Si dupa ce a murit a ramas in memoria celorlalti ca doamna cu pisicile. Nu se stie cati si cum au murit acolo, in aceste aziluri din orasele Romaniei.
Dar , oare , a cui parinti or fi acei batrani? Eu mor la gandul ca mama e acasa , cu detoate dar singura aproape, dar ei??/ Uitati de toti acei copii care is prea ocupati , au uitat ca ei inca exista?
Vino Doamne! E la loc de cinste hotia(celor ce le iau pensiile si ii tin in mizeria crunta , infometati si plini de boli), minciuna ca totul e cat se paote de o.k. acolo , indiferenta crasa a tuturor celor carora le-au dat viata, jaful si mai ales toate vin in ...numele bisericii??? Ce e oare biserica? Nu casa Domnului? Daca cel fara rusine a intrat in randul celor ce se dau drept parinti sau preoti sau ce or fi....
Multi citesc ceea ce tine senzational .Adulterul e legalizat la nimel de stat, crima e printesa tv-ului. A fost si o stire ca un om al strazii a gasit un rucsac cu 5000 dolari si i-a inapoiat pagubasului. Doar cativa au dat clic sa citeasca, ....un lucru atat de banal, daca nu l-au si injurat pt ...prostia lui, cinstea e badjocorita cu eticheta de "tampenie".
Si ma intreb singura daca se merita sa mai deschid televizorul. Acum ma uit la jocurile asiatica, si...aici se fura , se cearta , nu mai e sportivitate , nici macar sport , ci banul vorbeste nu?
Ma intreb degeaba , ca nu are cine sa raspunda.

Un comentariu:

  1. Eu am incetat sa ma mai uit la stiri ,nu vezi decit crime ,violuri ,etc...Ma uit la alte emisiuni ,retete ,desene ,etc...multe sunt reluare dar este mult mai bine ,sunt mult mai linistita ,am ajuns sa nu mai vreau sa stiu ce se intimpla ,in lume ,eu care citeam ,orice ce imi pica in mina .

    RăspundețiȘtergere