duminică, 10 aprilie 2011

Talanti...



Povestea talantilor se afla in Biblie.

Am scris despre talanti, banutii primiti de la Dumnezeu. Si din pacate unii ne rusinam cu ei.

Pt ca lumea ne prezinta placeri si talanti sclipitori si zornaitori , uitandu-ne la ei, ne rusinam cu ai nostri, ii ascundem in fundul traistii sau ii ingropam adanc. Oare in ochii cui sunt netrebnici talantii nostri? Talentul primit este al nostru, e unic, e instrumentul nostru ce trebuie acordat, reacordat sa cante in marea orchestra a Admiratiei.

Talentul de a gati , de a face prajituri pe care le maninci cu ochii, talentul de a coase , toarce, de a face putini, berbinti (ca bunicul , talent ce a murit odata cu el caci tinerii nu au recunosc ca e ceva ce merita sa ai) multe alte talente. Ce sunt ale noastre, ne plac le facem cu drag, ne mandrim cu ele.Multumim Domnului pt ele.

Sau ascultam zornaitul fals al celor ce zdrangane din "talentele"lor, ce sunt cele mai "tari". Inmulteste talantul tau, ca servitorul cel fidel, da-i valoare, descopera cat bine si frumusete aduce, chiar daca nu este in lumina reflectoarelor . Toti vor sa fie cu un pas mai in fata sa fie recunoscuti, aplaudati, , nimeni nu mai matura dupa usa, ascuns in spatele cortinei. Dar oare am uitat ca ochiul Domnului vede ? Si va aprecia cee ce facem , modestia si placerea de a avea pace si bucuria implinirii.

Am intalnit un om ce matura strada acum 15 ani, cantand si zambind. Anul trecut aceeasi matura avea, la fel de vesel si zambitor, ajuta pe cei ce treceau pe strada. Rusine zice? Nu, caci si munca mea e ceva ce trebuie facut si daca o faci zambind si multumind pt ea , pacea ce o are in suflet nu o da pe nimic.

Hmmm....are alti talanti, rabdare, o vorba buna, si mai ales pacea ce o vezi si o simti in preajma lui.

Ma intreb ce talant am? Nu, caci descopar ca daca ceea ce fac trece prin suflet, pleaca din suflet, va straluci indiferent ce talant este. Invidiem , uram si suntem gelosi pe cei ce au reusit sa isi inmulteasca talantul sau sa-l faca sa straluceasca? Pacat !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu