vineri, 6 aprilie 2012

Suna clopotelul! Poftiti in ...banci !

M-a pus naiba sa merg la scoala. Da...merg la un curs de bucatari ca tot fac mucegai stand acasa. Profil :bucatarie traditionala coreeana. Eeee...au trecut numai vreo 26 de ani de cand am terminat scoala si am dat examen. Si al naibii de greu imi vine sa fiu elev iar. Pai, uite ca am si gresit cursul.Aici unde is eu acum e clasa pt atestat . Adik inveti practic, si teoretic citesti tu o carte, ca dai examen scris si practic. Pb e ca eu nu stiu sa scriu in coreeana si nu accepta in engleza. Asta e una.
Apoi Doamne! eu am facut scoala de bucatari ,dat si examen, fost si la concurs de bucatari faza pe tara, dar ce e aici e ...alta mancare.
Totul e la cm!!! se masoara ridichea ce o tai, carnea, toooot! Efectiv avem o linie la noi, de parca am fi la ora de mate! Si noaptea vad numa cifre. Prepar eu ridichea, o pun frumos pe farfurie si zice:" e cam scurta". Am luat linia si am masurt-o , era la 5 cm!Cat stres pe capu` meu. Apoi colorile sa le balansezi, bucataria de aici se bazeaza pe 5 culori:rosu, galben, verde, alb si negru. Si nu se gateste mancarea, se parpaleste un pic, majoritatea legumelor. Mare grija sa nu le inmoi ca e jaleeee...Ce mai ! ma termina. Doar ce am inceput si inca ma minunez. Ca ceea ce se gateste la majoritatea restaurantelor nu are nik de  a face cu linia de masurat! M-a pus naiba sa invat ceea ce se prepara pt masa regilor, de parca ar mai fi vreo unu in rang. Ca in filmul ala serial "Giuvaerul palatului".E un fel de bucatarie exacta si pur traditionala, pe cale de extinctie, ca lb latina pe care o invatam in clasa a 8-a sa o vb la ...Vatican cand mergem in vizita la Papa!


Of, daca la noi conteaza  aspect si gust, aici e vb de ...marime exacta si apoi gust.
Tofu cu sare neagra.
Ridiche cu sos de sare neagra si carne de vita.
Porridge cu carne de vita.
cam astea le-am preparat in primele 2 zile, a mai fost un preparat dar am uitat sa-i fac poza .

2 comentarii:

  1. Cred ca e interesant, asa privit din afara, ca dinauntru ne-ai convins ca e stresant :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Fata ,trebuie sa invatam toata viata ,sa gatim ,sa citim ,etc.....,Eu as vrea intai sa gust preparatele lor ,si daca imi plac sa le gatesc si eu .Poate intr-o zi voi putea sa imi satisfac aceasta dorinta.

    RăspundețiȘtergere