luni, 21 mai 2012

Merge scoala....ca pe roate

Pai da , merge scoala cum sa nu. Aia de bucatar la curtea regelui. Am si rigla , am si alte masuratori, tai la milimetru ce mai. Se sperie colegii de breasla, mai dar bine le mai faci ! Nu zic, e dificil sa prepari numai cateva grame din fiecare leguma si fiecare separat in tigaie, sa prajesti bine dar fara culoarea maro carnita, pestele , sa parpalesti legumele in asa fel ca sa nu se inmoaie sau sa isi piarda nuanta de fresh, ce sa mai zic de oul pe care il separi, si faci asa...clatitute din galbenus si albus, care la fel tre sa fie culoarea naturala . Deci sa fie egale la marime si sa fie la cm, sa fie vii dar patrunse, sa fie frumos aranjate, bune la gust, sa aiba cantitate.
Se arunca o gramada de materie prima, pt ca facem doar o portie ce cuprinde cateva bucatele.
Cam asa arata preparatele:
Carne tocata cu sos iute grill, castraveti umpluti cu carne si ciuperci murati in sare neagra.


Taitei de casa si doragi cu sos iute.
Supa de mandu , ardei iuti umpluti cu carne tocata .
Si saptamina trecuta am facut ceva bun ...un fel de mini uscatele cu ginger (mini ca au doar 5 cm lungine si 2 latime)si 6 culori de umplutura pt mini clatite(ce au numai 7 cm diametru )


Un comentariu:

  1. Fata sper sa ma inveti si pe mine cateva trucuri ,dar as vrea sa renunt la rigla,as vrea doar gustul ,culoarea si aranjarea ,carnita o vreau prajita doar totusi sa nu fie maro si cate altele as vrea sa stiu de la tine.

    RăspundețiȘtergere