marți, 3 iulie 2012

Lumea ...ca lumea

Pai da! Lumea e ...ca lumea! Adica e super.Vazuta din autobuzul ce ma duce la servici, vazuta printre mesele din restaurant, vazuta cu ochiul si trecuta prin celulele cenusii ce inca au rams intregi in capatana mea. Lumea blogarilor din pacate si nefericire a ramas undeva prin luna mai. Nu am avut timp sa intru pe net, oboseala si anii astia ce parca acum ii pap cu linguroiul , nu ma lasa. Am mai citit pe ici pe colo , dar de scris la mine ...pace! Nu ca nu as avea ce. Pai numa eu stiu cate povesti am scris in mintea mea, cate poze am dat click si memorat . Dar din pacate au ramas cateva minute stocate acolo si au trecut in nefiinta.
Ma tot intrebam inainte pt ce sau pt cine scriu pe blog. Simpu am zis, pt mine si oricine ii face placere sa citeasca ganduri, povesti adevarate si sa priveasca acest colt de lume prin lentila aparatului meu foto. Apoi vedeam ca nu prea lasa nime comentarii si ma gandeam ca au trecut neobservate randurile mele. Uneori ma intristam sa vad ca nu are popularitate ceea ce scriu. Dar ma consolam sa stiu ca macar eu m-am simtit bine scriind aici. Si ca exista o lume care citeste dar nu lasa urme. Asa ca mine, ca nu prea las nici eu comentarii, desi uneori incercam, dar nu le primea blogul respectiv.
Ma miram iar cata popularitate pot avea blogurile de gatit. Nu conteaza pe ce meridian te afli, o reteta e bine citita.E o lume separata cea a gospodinelor. Sau acele bloguri de opinii si consemnari.Unele sunt bine determinate, cu specific anume.
 Si ma intrebam iar , in ce categorie o intra blogul meu? Hmm...Am scris de toate, am incercat sa fiu pe placul tuturor sau al nimanui. Asa gandeam eu, cea care ma vroiam in lumea blogarilor, ma voiam citita pe orice continent, acceptata in aceasta lume virtuala.
Ei, dar s-au schimbat multe, de cand am inceput serviciul dupa 6 luni de relaxare , si am descoperit iar lumea reala. Cea de care ma lovesc in autobuz , cea care ma calca pe bataturi in metrou, cea care imi multumeste sau ma injura asa...fata in fata. O lume de care ma indepartasem, caci statul acasa ma facuse sa ma izolez de ea.
Am inceput sa respir aerul imbalsamat de petunii in statiile de autobuz , sa admir peisajul , sa stau la barfa cu colegii , sa rad sau sa plang live!
Dar totusi realizez ca imi lipseste si aceasta lume virtuala, acesti prieteni ce ii am si care ma gandeam ca imi simt lipsa. veneam hotarata sa las o urma a trecerii mele pe blog, dar oboseala si treburile pe care le-am tot aminat ....


9 comentarii:

  1. Trece-ma si pe mine pe lista celor care te citesc dar nu lasa comentarii :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Jeny ,eu am gasit toate comentariile tale ,trecute ca spam ,le-am puplicat pe toate .Da iti dau dreptate ,de multe ori suntem dezamagite ca lumea nu lasa comentarii la cele scrise de noi ,dar scriem pe bloguri ,ne descarcam sufletele ,ne aducem aminte de copilarie ,mai scriem si retete ,aste e lumea virtuala ,a blogherilor.Pupici cu sclipici .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da , se pare ca intra unde vor ele comentariile. Si ne consolam gandidu-ne ca de fapt scriem ca avem sufletul prea plin de bucurii sau tristeti, amintiri sau intamplari recente. Daca in trecut scriam caiete intregi cu astfel de destainuiri , azi totul e universal. Nu mai este pt un singur suflet cele scrise. Pup Mirela si mersik .

      Ștergere
    2. Draga Jeny,eu citesc de fiecare data tot ce postezi.Nimic nu-mi scapa.Nu am lasat nici un comentariu,din comoditate,sau habar nu am din ce cauza,desi sa-ti spun sincer mi-as fi dorit sa te intreb un milion de lucruri despre Coreea,tara mea preferata si sa-ti multumesc pt tot ce faci pt noi.Promit ca de acum inainte o sa fiu prezenta.Am vazut ca in ultima vreme nu ai mai postat nimic si chiar m-am ingrijorat.Iti doresc toate cele bune si sa nu ne parasesti,chiar daca noi suntem cam indolenti.

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    4. Draga Mariana. Nu mai scriu pt ca sunt in campul muncii...Si vin acasa obosita pe la 12 noaptea. Voi incerca sa iau laptopul cu mine la servici sa vad daca am net acolo. Si mersi mult pt faptul ca citesti micul meu univers.

      Ștergere
  3. Multumesc Ina pt timpul acordat. E bine cand stii ca cineva e langa tine chiar si virtual.

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. Da , frumoase, imi incanta privirea dimineata , diferite flori in jardiniere in statiile de autobuz. Mai ales petunii curgatoare.

      Ștergere