miercuri, 12 decembrie 2012

Limite

Poate nu e bine zis limite. Dar nu pot sa nu ma gandesc cat de "limitati"suntem.Ca vrem noi sau ca ne cer altii.
Eu cu matematica nu prea eram pe bune, pai nu aveam cum. Nu inteleg nici acum , daca e infinit , cum naiba poate fi plus sau minus. Ce poti adauga sau lua din infinit daca NU are limita . Aveam eu ideile mele.
Si inca mai am ...ideile mele zalude. Cu privire la ...limite. Stiu ca avem nevoie de ele, limita de viteza, limita de alcool...etc...etc. Si totusi cand mi se impun niste limite ce nu-s intr-ale mele ma revolt. Nu pot pricepe si basta. Oare numai odata am auzit : la varsta ei...o fi dusa saraca...Oare numai odata am zis asta?Tinerii nu pot pricepe de ce maturii aia , asa la varsta a doua mai fac lucruri ce tin de ...18 ani. Cei mai invarsta la fel...te pun la punct imediat ca la varsta ta...
E vara, soare , cald, e marea si plaja. Alerg  prin nisip, fac castele de nisip cu turnulete, ma balacesc efectiv, arunc stropii in vazduhul imens si rad. E ceva rau in asta? Am gresit oare? DA ! Pai la varsta mea numai un om dus face asa ceva! Daca is singura nu-mi pasa  ce barfesc. Daca suntem 2-3 ...pai nimeni nu vrea:ce mai esti copil sau pustoaica? La varsta ta...La varsta mea ce?
Opusul e iarna, zapada , ninge ca-n povesti. Eu alerg dupa fulgi cu gura cascata crater sa pap fulgii aia babani, scutur crengile in parul meu, ma dau de-a dura, daca nu gasesc vreo punga pe post de sanie. NU se poate soro, ce ai dat in mintea copiilor? Sa vezi zambete la unii , susoteli la altii. Nu-mi pasa de ei. Dar ma gandeam ca macar ai mei inteleg. Hmmm...sotul e primu ce ma eticheteaza zaluda.Si eu care voiam doar sa ne batem cu zapada...ca restul le pot face si singura..ha...ha...
Doamne! are bucuria limite??? Adica limitati sa fim de bariera Varsta de a ne bucura de frumusetile naturii , de a rade , de zambi soarelui sau mie insumi cand vad o floare frumoasa sau pur si simplu o zi frumoasa???
Nu numai aici in societeta asta ce are bazele puse pe relatia varsta in orice.Ci si in Romania am observat asta. Adica la 40 de ani ce ar trebui sa fac? Sa fiu asa ...cenusie , terna , nepasatoare, sa ma astern la barfa la scara blocului sau in fata casei ..?..?
Macar aici e bine ca ma vad astia colorata , cu nasul lung, si mai trec cu vederea, e straina de...o fi si zurlie...in afara de cel de langa mine, ce parca e rusinat ca is langa el, nici vb sa ia parte la bucurie, la alergarea pe plaja sau prin zapada. Dar na ! Eu ramin la concluzia ca limita o fi ...acolo la orizont ca atata putem percepe, dar varsta de a te bucura nu are limita. 
De ce doar tineri si frumosi pot alerga pe plaja, se pot bate cu zapada? Si alte limte...
Si eu ma simt trista si frustrata de dreptul meu cel mai elementar, de a imi trai viata bucurandu-ma de ea.Indiferent ca imbatranesc, sa imbatraneasca care vrea, daca vor sa aiba suflet stafida la 40 si de ani , sa fie sanatosi. Dar ...nu limitati bucuria altora doar pt ca voi nu sunteti in stare de ea.!!!!

4 comentarii:

  1. Sora ,in societatea asta ,care vezi doamne a evoluat,ninci copii nu mai stiu sa se desfasoare ,nici tineri ,nu isi mai scriu poezi ,scrisori de dragoste ,aveam zeci de scrisori,sau sa cante cate o serenada sub balcon,noi am avut o copilarie si tinerete frumoasa,acum am vrea sa ne comportam ca si atunci ,ce conteaza limitele?ce conteaza ani ?avem suflete tinere si gata ,ca le place ca nu le place ,la cei de langa noi.Daca ai fi mai aproape atunci am trece aceste limite mai des.Pupici cu sclipici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Mirela, se cam uita partea ce noi o numim romantica. Dar din pacate ne eticheteaza ca nebuni si cel mai mult aud partea : "ce o sa zica lumea?" adica nu poti face nik de gura lumii.O lume ce fi-a facut regulile ei si daca trece limita ...te ia in gura ei. Pb e ca multora le pasa mai mult de gura lumii decat de propriile vreri si dorinti ce le lasi balta ca ...nu se poate...nu se cade...ca la varsta ta....ca uite ce zice ala...si ala...La naiba cu gura lumii pe care nici pamintul nu o astupa.

      Ștergere
  2. :)mereu ma uimesti draga Jeny cu temele pe care le abordezi!DA!BUCURIA TA este suparatoare pt unele persoane,persoane cu sufletul mic-mic...cat un fir de nisip-negru,amar,respingator!
    Nu merita nici o atentie asemenea persoane,care nu suporta BUCURIA celor din preajma lor!
    imbratisari calde de la Lipova:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mami Neli, atentie nu le dau , dar nu prea am cu cine sa ma bucur...ca cei de varsta mea zic ca nu se cade sa facem asta , iar cei tineri nu prea ma accepta in gashca lor.Si cum ma razvratesc sa am partea mea de bucurie , ramin cam singura.

      Ștergere