miercuri, 6 martie 2013

Martisoare

A venit si ziua martisoarelor , a si trecut ....Martisoare ...cat de mult asteptam ziua de 1 martie sa merg la scoala si sa primesc martisoare. Veneam acasa cu pieptul plin de ele...cosari, trifoi cu 4 foi, pisicute, pufoase sau de tabla , mari sau mici. Cata mandrie ! pai aveam cele mai multe din clasa. Le pastram de la an la an, se umpluse cutia. In liceu am fost o clasa de fete, nu am avut de la cine primi atatea. Apoi se schimbau martisoarele, erau mai scumpe, primite de la prieten(i). Dar si atunci asteptam cu suflet de copil sa inceapa primavara cu martisorul din piept.
Apoi venit in ast capat de lume unde nu se stie de martisoare, de aceste mici simboluri sentimentale. Nu se sarbatoreste cu nimic aceasta zi de 1 martie cum nu se va sarbatori nici cea de 8 martie. Nu vine primavara cu gingasia ghioceilor care la noi umplu gradinile, luminisurile padurilor, si glastrele din casa.
Ei, dar anul acesta am primit un foarte frumos ghiocel martisor de la Ina , facut special pt mine. L-am primit chiar de ziua mea, asa cum si-a dorit Ina. Si asa cum am promis il port la piept cu drag. Pe strada, la servici...unde mare mi-a fost mirarea sa vad colegii purtand si ei cate un martisor. Pai daca seful e bulgar !!! au si ei martisoare, desi nu ca ale noastre cu un mic simbol. Ale lor sunt snurulete  simple sau facute papusele din ata rosie- alba.
 Si cum de 1 martie am sarbatorit la restaurant, Filip a daruit la toate fetele romance cate un martisor bulgaresc.


Nu stiu daca acasa se mai poarta martisoare acum in prag de primavara. Poate ca inca exista suflete sensibile ce inca poarta un martior in piept.
Multumesc handmadeina pt frumosul cadou pe care mi l-ai oferit din inima si pe care il port la inima. O primavara frumoasa va doresc.

2 comentarii:

  1. Noi vrajitoarele din Calan ,am avut o placuta surpriza,de 1 Martie,am primit toate martisoare de la seful nostru ,adica de la primar,a fost un gest frumos,ca nu am fost uitate,acum maine este 8 martie,am primit o mica prema ,voi iesi cu familia la restaurant,anul trecut am fost toate fetele la restaurant,anul acesta fiecare merge separat,totul se schimba,era frumos sa mergem si anul asta ,toate ,dar asta e .Sper sa ne distram si anul acesta .La multi ani si pentru tine ,desi esti departe,pupaceste pe toate femeile si domnisoarele care sunt prietene cu tine,Pupici cu sclipici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumos, ce frumos, nu stiu cum am scapat postarea asta a ta, abia azi o vad. Ma bucur foarte mult ca porti martisorul si iarasi ma bucur sa vad ca sunteti mai multe care purtati, deci traditia asta nu moare. Da, si prin Romania mai poarta femeile martisoare, nu asa ca pe vremuri, dar poarta.
    Eu intrasem sa te intreb daca esti bine, sper ca raspunsul este DA. Te imbratisesz cu drag!

    RăspundețiȘtergere