marți, 22 octombrie 2013

"Acasa"

In ghilimele acasa. Cand te imparti intre doua lumi si doua continente , intre doua familii si doua case, cam greu poti spune unde este acasa. Au trecut 20 de ani de cand am casa aici in asta tara de la capat de lume.
Pai cam repede zic eu, nici nu am realizat cand s-a facut deja anul 2013. Cand au zburat oare? Dar asta e alta problema. Problema este cu ...acasa. Cand imi fac valiza sa plec spre Romania , spre tara mea natala unde am lasat parinti, frati , o casa si o parte din sufletul meu, spun ca merg "acasa".  E normal sa fie acasa ca doar inca mai am o casa . Si un  loc unde ma simt acasa si unde oameni dragi ma intampina in prag.Acolo am invatat sa zic mama , sa alerg cu mieii pe pajiste, sa buchisesc alfabetul , sa spun "te iubesc". sa injur , sa am prieteni .
Si uite ca am ajuns aici, unde am o alta casa, o alta familie. Si este tot acasa...Aici am crescut copii, am zambit sau urlat de ura, aici mi-am petrecut tineretea. . Cand fac din nou bagajul sa vin aici , ce pot spune decat ca merg...acasa. Si eu is confuza. Pai plec de acasa si merg tot acasa...
Nu am scris cat am fost in Romania, ba era ba nu era net, ba eram ba nu acasa. Nu am scris nici cand am ajuns aici pt ca am fost plecata la festival. Si am de zis multe despre asta.

2 comentarii:

  1. Si eu am doi de acasa chiar de is la mai putin de 50 km. Maine m-as intoarce la primul acasa, dar nu am certitudinea ca m-as mai simti pe deplin acasa. Asa-i omul, sau poate numai eu... Multa sanatate si zile linistite (sau cum le vrei tu) iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acasa ,cred ca este acolo unde simti caldura,iubirea celor dragi tie ,stiu ca iti este greu sa te imparti intre aceste doua lumi,dar te descurci de minune,nu ti-a fost usor sa fi singura ,in lumee ,dar ti-ai facut un rost ,o familie,cel mai important este ca nu ai uitat de unde ai plecat ,esti cel mai bun ambasadot al Romaniei ,ai dus portul nostru national ,dansurile noastre populare ,etc....in acel colt de lume.

    RăspundețiȘtergere