miercuri, 17 august 2011

Drumul dintre mari , partea a doua







Si dupa aceasta plimbare, eu eram bine mersi, al meu s-a facut rosu , mai ceva ca racii din caldarile puse la fiert. A tulit-o in camera la umbra, eu am mai dat o tura prin apa, inca un pic de balaceala. Am zis de mine ca eram imbracata in costumul de scandal....doar un costum de plaja normal, din ala intreg si o rochie vaporoasa la set. Daca la noi as fi aratat imbraca pana in "dinti"aici eram 'despuiata "nu alta. Pai toti erau la pantaloni scurti si tricouri pe plaja si in apa, mai aveau si maneci puse . Deci eram asa...tinta tuturor. Si m-a dus gandul cand am fost cam tot prin zona aia la plaja cu 10 -15 ani in urma si m-au trimis sa ma imbrac ca eram scandalos de dezbracata , la costm de baie. Doamne daca ar fi vazut plaja de la noi, intre Saturn si Venus und ee nudism nu alta , cred ca faceau infarct. Am intrebat de ce nu au costme de baie , e cald si ii arde soarele au zis. Mi-am adus aminte ca la ei albul e pretuit(cosmeticele ce albesc pielea se vand ca painea calda).





Seara am iesit la cina. Doamne ce frumos apunea soarele dupa insula aceea ce ramasese pe uscat cu cateva ore inainte. Si la 2 pasi de hotel era o terasa de und eputeam admira apusul, si servea scoici fresh pe jar. Yammm... Ma uit in bazine, plin de scoici de toate marimile , de la cele cat palma de plugar, pana la mititele.Se vindeau la cosulet, amestecate. Sa le vezi cum deschideau gurile de cald si incepeau sa fiarba in suc propriu in cochilii pe jaratec. Le papai asa, direct din cochilie asa fierbinti.





Frumos, apus de soare, delicios, scoicile...liniste... si uite trece o caleasca ! Luminata toata. Gata , sus pe cai ca se filmeaza! Am dat o tura de plaja , ca perechea regala...





Si pt ca nu poti merge la somn asa satul, dam o tura de plaja , ne scalda apa picioarele. Am cumparat si un set de artificii sa fie petrecerea completa.





Ei gata , ajunge. Din camera se vedea marea, se auzeau rasete, pocnituri de artificii...apoi liniste, racoare si un somn bun. Cum nu era soare sa ne pupe cu noaptea in cap(avantaj pe coasta de vest, sac!), dormit pana mai tarziu. Ca sa aflu ca al meu a facut deja un set de poze pe roua pe plaja. N-are somn ...





Am luat iar trenul spre casa pe la pranz, locuri pauza, si se marea mea intuitie am urcat in vagonul restaurant, unde am sta la masa , sevit o bere rece si un calamar pe jar. Apoi ...potopul! am zis ca e trenul de guma de incap atatia, au navalit pustanii la urmatoarea statie,ce au fost si ei la plaja , undeva .





Am ajuns acasa...cu nisip in chiloti si amintiri frumoase.

2 comentarii:

  1. Bravo ,fata draga,nu ratezi nici o excursie.Povestea ta mi-a adus aminte de plaja de la noi ,cind dansam pe plaje,cind faceam poze(aveam 3 metri de picioare)ha,ha,cin ne prinde dimineata pe plaja ,sa privim rasaritul ,eeeee vremuri demult apuse.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu apuse, sunt in amintirile noastre. Si vor mai fi, daca vrem noi. Desigur ca altfel, nu mai suntem tinere si nelinistite, dar ...picioare mai avem(tot 3 metri), si sufletul e inca dornic de aventuri frumoase.

    RăspundețiȘtergere