marți, 16 august 2011

Drumul dintre mari







Am luat ruscacul in spinare si...uuuuu...uuuu!!!!!trenuletul suiera alergand printre munti si coame impadurite. La mare!!! Gata cu ploaia , cu inghesuiala, vreau la mare !!! Am ajung in...tr-o gara mica, pierduta printre munti. Dau ochii roata, nici pic de mare, nici macar o balta. Soarele e acolo la datorie, in sfarsit straluceste si pt noi, desi e abia 8 jumate.

Luam un taxi si ..uite marea!!! Am debarcat undeva langa mal, am intrebat de camere la un hotel ce era chiar acolo pe mal, si gata. Jos toalele, pus costumul de ...scandal(pai da, pot sa-i zic asa) si la plaja. Balaceala , apa calda , inot si eu sa vad de n-am uitat, si ma trezesc cu un nene cocotat pe un ski jet ca se uita la mine, oops, salvamarul , se pare ca trecusem granita permisa ....si apoi la orizontala pe plaja cu ochii la cer si pescarusii galagiosi. Parca eram acasa. Ei dar calura ma indemna in apa, si...ei na! apa era departeeee, geamandurile pe mal (acu sa vezi inot pe uscat...ha...ha...ca gainile). Toata lumea plecase in bejanie, cu lopatele, manusi, galeti, cizme de cauciuc, si alte ustensile de tortura. Se facuse asa o coada mare. Tot alaiul se catara pe stanci, merg si io , si....si...na! ca o trecut Moise pe acolo despartind marea !!!.

Se facuse carare de la mal pana la insula din larg, carare de pietre, nisip, scoici. Drumul bejaniei ...toti erau cocosati , dadeau cu sapaligile, scormoneau pietrele, intorceau bolovanii, de parca erau pusi la munca silnica. Pai cautau scoici, sau alte delicatese marine.

Eu ma plimbam tacticoasa si ma uitam ...nu vin egiptenii ? dar venea raiul de furnici ce scormoneau cu sarg. Doamne ce minune! sa mergi asa frumusel pana la insula, printre mari.

Si se aude: "poftiti pe mal va rugam, se intoarce marea"! ei na...vin apele ! si usurel o luam inapoi spre mal. Gata, se inchide drumul marii.

Acolo trebuie sa fii atent , ca te trezesti inconjurat de ape si ...ori esti o mica sirena , ori ai vreun colac de salvare. Si vedeai cu ochii cum se inchide drumul, cum apa acoperea iar totul.

La noi la mare nu ai parte de asa ceva, refluxul nu se simte. Nu ramine plaja goala , pe uscat(sic!) si nici drum printre ape nu-i. E ceva interesant, sa vezi crabii alergand de colo-colo, acolo unde nu puteai nici macar inota ca te lua salvamarul la amendat.

Partea a doua maine...

2 comentarii:

  1. Superb de tot a fost, sper ca ai gasit si tu macar niste garizi :)) ori 2-3 scoici de o gustare :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Extra ,o frumusete aparte ,dar mai frumos era la mare ,cind mergeam la prins garizi .

    RăspundețiȘtergere