joi, 31 mai 2012

Prima Asianpiada

Da, uite ca am reusit sa organizam si sa ducem la bun sfarsit prima editie a olimpiadei in Asia. In ce consta olimpiada? Oooo...pai e ceva nou. Pai ...intr-o lume din ce in ce mai sedentara si cu putin timp liber , ce am putea organiza sa fie inclusa toata familia? Mersul e cel mai la indemina . Asa ca IVV , liga internationala a mergatorilor, organizeaza festivaluri de...mers. Oricine poate face asta, de la parinti cu copii in carucioare sau in hamace purtate pe umeri, pana la varsta de argint. Si uite asa mergem cu totii de la 5 km pana la 42. Dupa cum ne tin picioarele.
Si pt ca sa nu ne plictisim , ce s-a zis? Hai sa mai incorporam si alte pasiuni. Si uite ca se organizeaza olimpiade, ce trebuie sa aiba cel putin 3 probe. Nu e necesar sa participi la toate. Dar e interesant. Asa ca aici s-a organizat in orasul Suncheon prima etapa a olimpiadei aici in Asia(se va tine odata la 2 ani), si pe langa mers a fost inot si calaritul...bicicletei!
Suncheon , frumos oras pe malul marii . Cald , prea cald pt luna mai, dar fiecare a participat la ce a putut. Au fost 5600 de participanti la cele 3 probe. Pai, va zic eu , dupa ce mergi 28 km in caldura, 300 m proba de inot e o binecuvantare. M-am balacit , incercat toate formele de inot ce le stiu. Nu te cronometreaza nime. Doar sa dai 6 ture de bazin dus-intors.
Eeee...treaba grea inotul aici in piscina. Pai tre sa ai costum din ala intr-o bucata , ca la 2 buc nu vezi decat vestiarul.Luat de acasa una bucata costum d ebaie, faina , cu flori ...si uitat casca. Ooops!! Noroc ca d-soara trainer mi-a dat una si am putut sa inot. Din pacate doar strainii au participat la proba de inot.
Uitat sa zic ca am avut participanti din 12 tari.
La proba de biciclism...alta pb! Nu ai casca de protectie, mergi pe langa bicicleta(50km sau 25 km ,la alegere)asa ca nu am putut incaleca seaua!
Oricum am avut destul de lucru, in grija mea erau presedintii IVV, EVV , AVV. Am fost cu ei aici

la masa, unde a trebuit sa le arat cum sa serveasca carnita ce se parpalea

pe jar.
Nu am castigat nik la loterie, dar am castigat ...experienta si prieteni noi. La toamna se va hotari unde se va tine cea de a 2-a editie.

3 comentarii:

  1. Bravo ,ca ati reusit sa faceti ceva frumos,poate la adoua editie vei castiga locul intai.Pupiciii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da...la loterie te referi. Depinde prin ce colt de Asie se va tine cea dea 2-a editie.Probabil va fi China...

      Ștergere
    2. Ar fi fain sa fie China, ca puteti juca volei peste marele zid Chinezesc :D :D

      Ștergere