luni, 11 februarie 2013

새해복 많이 받으세요.

La multi ani ! Am intrat oficial in anul Sarpelui Negru de Apa. Februarie 10 , este prima zi din an. Adica ianuarie 1. Si cum Asia este zona unde misticismul si astrologia sunt la ele acasa, astrologii de aici au facut predictiile pt acest an . Stiti desigur ca zodiacul asiatic are ca semne 12 animale, si aici zidiile se repeta la fiecare 12 ani. Deci eu sunt in zodia maimutei , anul 1968, avind in zodie , cei mai mici sau mai mari ca mine cu 12 ani, 24, 36 de ani ....Si acum e randul Sarpelui , care de data aceasta e si negru si de apa.
Deci ce zic marii astrologi. Caderi de bursa, escaladarea conflictului Japonia- China si mult succes interpretului de muzica Psy.
Cei care fac predictiile dupa feng-shui sau mai pe inteles vant- apa, sunt f apreciati in Asia , multi isi ajusteaza vietile , renoveaza casele si birourile , urmand sfaturile lor. Asa ca acum cand ne-am luat adio de la anul Dragonului, ne gandim ce ne poate aduce acest an al sarpelui negru de apa , ce se pare ca va fi mai veninos decat se credea , aducand dezastre. Anii precedenti ai acestei zodii, au fost marcati de atentatele din 11 sept 2001, zdrobirea demonstrantilor in piata Tianamen din 1989 , atacul japonez asupra Pearl -Harbor 1941.
In 1929 bursa a cazut atat de mult, generand Marea Depresie, tot in anul sarpelui. Anul acesta maestrul feng-shui Mak Ling -ling prezice o jumatate de an bursa va fi linistita, dar in a doua parte mari tulburari vor aparea , caracteristici ale reptilei , rapid, agresiv dar si inselator. El  avertizeaza ca in ciuda optimismului de la inceput de an, bursa nu se va reface in euro-zone, iar in U.S. nu va fi pace financiara pana in 2014.
Anul acesta sarpele este indentificat cu elementul Apa , - simbolizand frica- care sta deasurpa elementului Foc- reprezentand optimismul si bucuria-. Conflictul dintre cele doua elemente va aduce turbulenta in luna mai.
Un alt mare astrolog din Singapore, Marele Maestru Tan Khoon Young la fel spune ca multe lucruri nu vor merge bine. Uniunea Europeana  s-ar putea rupe,  si euro sa aiba mari probleme, aceasta se va intampla tot in luna mai.
Astologul din Hong -Kong, Chow Hon -min spune ca in mai vor escalada tensiunile dintre Japonia si China, putandu-se ajunge la un razboi scurt, ciocniri intre doi 'serpi ".  Luna mai este "luna sarpelui " in anul sarpelui intre mai 5 si iunie 6  cand cei doi serpi se vor intalni.
Ghicitul in China se bazeaza pe filozofii antice , mii de ani in urma, si evenimentele sunt dictate de balanta dintre cele cinci elemente ce formeza universul: metal, lemn, apa, foc, pamint(lut). Soarta cuiva poate fi calculata folosind timpul exact si data nasterii , cu relatia dintre cele 5 elemente. Calendarul lunar se bazeaza pe ciclurile lunare ce se asociaza in cei 12 ani. formind un ciclu rotativ , fiecare fiind reprezentat de un animal. Sarpele detine pozitia a sasea intre cele 12 semne .
Liderul chinez Xi Jinping  si solistul de muzica pop Psy sunt nascuti in anul sarpelui , vor avea succes anul acesta , chiar daca se spune ca fiind nascuti in aceeasi zodie le va aduce nenoroc, datorita zilelor de nastere , elementele le sunt favoravile. In timp ce liderul chinez va cunoaste o tranzitie de putere linistita de la predecesorul presedinte Hu Jintao in luna mai , va avea parte totusi de probleme . S-ar putea sa aiba o cadere daca va calatori in noiembrie, si de aceea i se recomanda sa nu viziteze Rusia si Europa in acea luna.
Deci anul Sarpelui va fi plin de mari transformari si schimbari , nu dintre cele mai bune. Si totusi, spre sfarsitul anului va avea influente din foc si parte de ceva optimism.
Acum fiecare semn din zodiac isi are echivalentul in anul acesta. Dar eu cred ca cea mai buna soarta e cea pe care ne-o facem noi .
LA MULTI ANI ! in noul an lunar.

3 comentarii:

  1. Buna seara!Fiecare astrolog,ghicitor,cititor in....mai stiu eu ce, la fiecare inceput de an sau perioada, indiferent pe unde se intimpla se intrec in a face preziceri care la sfirsitul perioadei despre care sa prezis nu mai tine nimeni cont.Eu nu cred in asemenea bazaconii...,eu cred in ceea ce pot face eu,indiferent de prezicerile lor.Bine ai spus"cea mai buna soarta e cea pe care ne-o facem noi" O seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani! Sa aveti un nou nou plin de bucurii, fericire si multa multa sanatate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga mea LA MULTI ANI,pentru anul nou chinezesc ,desi tu esti dea noastra ,ROMANCA,nici eu nu cred in tot felul de cititori si preziceri ,ce a fost am vazut ,ce va fi vom vedea,primesc tot felul de mailuri de la prezicatori,,Doamna Mirela ,viata dumneavoastra se va schimba ,v-eti castiga o mare suma de bani ,etc....ma amuza sau de multe ori nu le mai deschid,ca sa cistig trebuie mai intai sa cotizez la ei ,pe cine stie ce carte sau talisman,deci doar cu ajutorul banilor se va schimba viata si destinul uni om,baliverne cu toate prezicerile astea.Sper ca acest an sa fie mai bun decat cei care au trecut,sa putem sa fim sanatosi sa ne continuam viata mai departe.Pupici si toate cele bune.

    RăspundețiȘtergere