luni, 4 ianuarie 2010

Concursul de gatit.


Am cam ramas in urma cu evenimentele , de fapt ele au fost la timpul lor, eu nu le-am scris la momentul respectiv. Treaba si iar treaba...of pana mori nu se termina.

Deci in decembrie pe 19 a avut loc concursul de gatit. Pt noi, doamnele straine de tara. Cum a fost?

Pai fiecare echipa formata din 2 concurenti, si eram numai 30 de echipe. Fain, lume pestrita, cu ochii mai mari sau mai mici, copii ce se fugareau printre mese tipand, si mai ales un amalgam de limbi vorbite, de numai Dumnezeu stia care cu cine vorbeste si cu cine se intelege.

Anul acesta aveam de tras la sorti biletele cu numere, mergeai la masa unde era nr respectiv si gaseai numele si reteta preparatului ce il vei face. Am tras nr 16 , ajung la masa si ...ioi mi se plimba limba-n gura sa pronunt numele d-apoi sa stiu ce-i ala. Aflu ca e ceva vietnamez...ha..ha. noi doua dame bine romance , in Seul preparand ceva vietnamez. Dar ne vom descurca noi.

Punem sortuletele (am uitat sa va prezint echipa , eu si Madalina , o pustoaica de 14 ani din Iasi sosita ,careia nu-i e frica de tigaie) cuiburile in cap si ...la treaba. Eram imbrate fain tare asa ca pe la noi la tara, numai vreo 2 au mai fost in costume traditionale. Nici nu citesc bine reteta ca vine una sa-i dau tigaia mea. I-auzi, pai cica am timp 2 ore si mi-o aduce . NO! strig la ea(ca era o harmalaieee) , m-o fi injurat pe lb ei, treaba ei, ce, avea si ea tigaia ei, ce se da la a mea?

Apoi ce trebuia sa facem? O clatita cu lapte, faina, si mai stiu eu ce, iar pt umplutura ....carne, garizi, ceapa, ardei gras, ceapa verde, vreo 2 buc de calamar, fasole incoltita, plus sos de facut:sare neagra, zahar, ulei de susane, zeama concentrata de peste sarataaaa, . ... Pus totul la calit dupa ce s-o relaxat un pic amestecul cu sos cu tot. Facut o clatita , pe care puneai un strat de fasole incoltita , unul de amestec , impaturit si in farfurie cu ea.

Facut vreo 3 clatite , 2 puse pt juriu frumos decorate , cu patrunjel , marar si trandafiri de rosie.

Acum pb mare era ca habar nu aveam ce gust ar fi trebuit sa aiba clatita aia.

Intre timp pe scena se lalaia efectiv ca erau niste fete ce nu cantau ,ci faceau o galagie mare si atat, dar au fost si care au dansat , din Tailanda , si China.

Pai majoritatea concurentelor erau chinezoaice, vietnameze, sau filipineze.

Si se putea sa nu dansam si noi? Nina si eu , la poloboc ! uiuiu ....iar apoi am colindat toate trei.

Degustarea de catre juriu....si momentul adevarului. Incepe de la locul 3. Nu suntem . Trece la 2 asa vreo 5 echipe, plus popularitate, nu suntem. Acum ce ramanea ?locul intai sau ...nica. Si....buubuuuuummmm...premuil intai ...nr 16 !!!! adica noi !!!!

Am tipat de bucurie si sus pe scenaaa!!! sa ne luam premiul. Valoare 100 dolari tichet department store. Am impartit desigur(a plecat Mada fericita ca la primul concurs aici in Coreea a castigat nu numai experienta , ci si bani, caci eu am ramas cu tichetul si i-am dat bani).

Deci uite ca romancele inca stiu sa se impuna , si la cratita( sau tigaie) si pe scena. Bravo noua! Felicitari! si ...tot inainte.

Un comentariu:

  1. Aveati niste ochisori ca laserele :).. acu de abia astept sa vii in RO sa ma pot ghiftui si eu cu mincare facuta de tine, numa sa vedem de unde pescuim garizii :))

    RăspundețiȘtergere