sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Revelion..partea a doua

De fapt aceasta parte a doua va fi despre cum am petrecut eu si fratele meu Cornel Revelionul aici in Seul.
Pai prin anul 1996-97 a venit fratele meu in Coreea la capra de sora-sa, adica eu. Si cum anul se termina cu Revelionul, si noi ne-am pregatit ca atare. Sotul era la servici ca l-a prins anul in tura de 24 de ore, bietul de el, copii au adormit devreme.Numa noi doi asteptam ora H. Asa ca dupa ce am pregatit paharele de sampanie si sticla, am iesit afara ca orice om roman sa nu fim singuri in noaptea dintre ani. Afara liniste totala, nici tipenie de om, lumini stinse mai in toate casele. Si frig...Cornel a aprins o tigara si zice: Da coreeni astia nu petrec de Revelion? Sau is plecati toti la ceva petreceri organizate sau la munte?
O fi prea devreme zic eu. Mai trage cateva fumuri, mai ciripim. punem in pahare si....nika. Liniste!!!!
Deodata apar 2 politai , care se uita asa lunggg la noi, noi aia de stateam la coltul blocului pe ciuci, zgribuliti si mai ales straini de ...neam si cauza. Si :actele la control, ce e cu voi aici? Pregatiti ceva ..special? Da zic eu, Revelionul. Asteptam vecinii sa iasa la ciocnit pahare si pupaturi. Se uita la noi cu gura cascata. "Ba intrati in casa pana nu va pup io, sau vreti sa faceti anul nou la sectie , la o barfa acolo?"
Tulai doamne dar ce am facut? Socializare am vrut , aia gasim. "Ba va credeti in America? (bine ca nu ne-o trimis in Rusia)" In casa cu voi, ca pe aici nu se pupa lumea si nici nu ies afara.
Oops! am intrat in casa , cu tot calabalicul dupa noi, si radeam ca doi prosti, i-auzi , facem revelionul la sectia de politie, credeau ca suntem borfasi ce stam la panda sa dam bufful. Ei asta da!
Asa ca sa nu cumva sa stati pe la coltul blocului asteptand vecinii la ciocnit pahare daca aveti de gand sa faceti Revelinul aici.
Anul nou, ca la noi nu este, si in afara de cei ce sunt adunati sa vada cum se bate clopotul, restul nu se distreaza , sa nu faci galagie ca vor chema politia, le deranjezi somnul, si in casa trebuie sa te distrezi pe muteste. ha ha ha. Dar e ok sa mergi sa vezi soarele pe 1 ian. pe unde poti, si pe coasta de vest ca va apare si acolo asa pe la apus....
Cam asa a fost unul dintre revelioane...
Caci unul a fost pe malul marii, acolo distractie frate! Cat era plaja aia de mare , forfotea de lume. Se aude muzica de undeva , ceva mai stranie. Hai si noi, adica eu, Orlando si Iulian,plus capra cea mica, acolo se petrecea anul vechi in stil shamanist, budist. Pe o parte a scenei ce era chiar pe plaja, erau insirati cativa porci cu cozile in sus. Mama ce porci aici! zicem si am inceput sa rontai coada la unu, care era inghetata bocna. Unii topaiau cu o prajina lunga de care erau legate steaguri colorate. Putin inainte de 12 s-a terminat ceremonia , si a inceput lumea sa topaie pe nisip, se plimbau sticlele cu macoli din gura in gura, sau soju, si se imbratisa ajuma cu ajoshi, topaiam si noi si chiuiam. Pe la 12 a inceput focul de artificii, doamne ce frumosss, caprita mea s-a ascuns saraca si se tinea cu mainile de cap, zicea ca pica stelele pe ea...ha...ha..arata ca strutul cu capul in nisip. Am gasit doua tipe din Australia ce se tineau de o sampanie, le-am ajutat sa nu isi piarda echilibrul si am golit sticla.S-au mai incalzit si baietii strangand ceva in brate....si auzim mai incolo alta muzica.Ce venea dintr-un cort mare. Mergem si acolo ca de...am intrat in noul an curiosi foc. Acolo era festivalul pestelui uscat si sarat, sau invers. Am papat peste murat, si era si concurs de cantat.Wow, cu premii! A...pai sa platesc si 10 mii si sa si cant? zic eu. Dar un nene a platit el, numai sa cantam. Pai zic io pe ditai scena ce fac io singura? Asa ca baietii s-au hotarat sa faca un dans . Urcam pe scena , incepe melodia, si io cu microfonul ...cantam de numa, si doamne ce mai dansau baietii stil M Jackson pe muzica coreeana traditionalaaa....am ras cu lacrimi asa intre 2 strofe.Le-a placut , ne-au dat un bax de soju si unu de ciorapi subtiri de dama...pt baietii dansatori sa le dea la iubite...ha...haa...cu distractie se facu ora 3 fuga la hotel ca sa mergem sa vedem rasaritul in cel mai estic punct al peninsulei coreene.Eram acolo cu un grup mai mare. In autocar si...drumul de 40 de min ne-a luat 4 ore, parca toata lumea a ales sa vada acolo soarele.
Am ajuns in varf de deal , aprx langa mare , si am inceput sa alergam pe jos ca soarele rasarea . Un frigg doamne iti taia respiratia. Apare si soarele, pune repede o dorinta, fa 2 poze si fuga la bus ca ne-a inghetat sufletelul.Sa vezi pozele, zgribuliti si clantanind....
Dar fericiti ca eram singurii din tot grupul care ne-am distrat cu adevarat toata noaptea, restul in pat sau au jucat carti....carturari mari de.
Am dormit pe drumul spre casa care ne-a luat toata ziua, am zis eu ca macar jumate din populatie au ales acel punct de a vedea soarele, si doar nu au venit pe jos nu?
Ma opresc aici , ca experiente cu revelionele mai am. Dar las pt la anul...ha ha.
Hai sa ne traiti si ..LA MULTI ANI!

Un comentariu: