luni, 28 noiembrie 2011

Pazea! vine raceala!

Da , uite ca e sezonul lor. Sezoane capricioase, ba cald, ba frig...iar cald...si iar...si iar... saracii de noi nu stim cum si cu ce sa ne mai imbracam. Apoi urmeza asa...un mic stranut , inca unul , si ...tot alaiul. Te gandesti ca e o simpla raceala, iti vezi de ale tale.
...Era iarna , sfarsit de an scolar, cu examene pt cei din anul 2. Vanzoleala prin laboratorul de bucatarie unde trebuiau sa-si faca preparatele pt proiectul de diploma. Cratiti , oale, zarzavaturi, alergatura... Noi cei din primul an eram de ajutor la spalat vase, la curatat vreun cartof.
Vad o eleva mai retrasa , pe un scaun, ce parea absenta . Nu se simte prea bine, semne de raceala , tocmai acum la examen. Doamna profesoara a trimis-o acasa , si va da examenul cu cei corijenti. A plecat intr-un sfarsit acasa.
A doua zi iar examen , de data asta schimbat salile, bucatarii la cofetarie si invers, ca doar aveai diploma de bucatar -cofetar. Dar aud plansete, ochi rosii nedormiti , o fi de la emotii zic eu. Dar aud ca ..frumusica ce ieri plecase acasa ca e racita a murit azi-noapte in spital. Nu se poate!!!! de raceala???? Ei da de raceala!
Si urma sa implineasca 18 ani in 2 zile....
Raceala venita de la galbeni vorbeau toti.Una mortala ce nu are leac.Adica din Asia pornita si naiba stie cum a ajuns si la noi. Doamne nu imi venea sa cred! doar ce am vorbit cu ea, parea doar un pic racita....si acum merg in alaiul ce a condus-o pe ultimul drum.Un ger uscat afara, imi inghetasera picioarele in adidasi in zapada ce scartaia...si iar zic:o raceala????
De atunci am aflat ca aceste simple raceli si gripe reduc populatia lumii mai ceva ca bolile de inima. Virusii racelii sunt cei mai destepti. Se muta si stramuta in noi virusi imuni la pastilele ce le avem.
Aici in fiecare an se vaccineaza lumea impotriva gripei mortale. Copii cu scoala merg, sau de la servici se duc...eu merg singurica. Si uite ca is racita cobza acum. Al meu sot nu pricepe cum de is racita daca am facut vaccinul(cosiderand ca el a inceput sa zaca primul ). Pai ce avem noi acum e alta gripa. O sora asa mai vitrega...ce o doare nush unde de vaccinul meu.!

2 comentarii:

  1. Corpul tau nu are anticorpi pt. o asa gripa,vaccinul te-a ajutat sa faci o gripa mai usoara care sa nu fie fatala,oricum toti virusii se specializeaza .

    RăspundețiȘtergere