marți, 27 martie 2012

Cu fiece zi ...



Cu fiece zi ce trece stau si ma gandesc ca nu mai stiu care imi este rostul. Imi faceau bine aceste plecari , pe cararile copilariei, adica acasa. Dar acum ma intorc aici si ma simt rupta de tot si de toate. E asa cum e acasa, political si economic vorbind e rau. S-a vandut tara pe bani sau degeaba, am gasit in piata legume si fructe din toate colturile lumii numai romanesti nu. Oare chiar nime nu ma lucra pamantul ? Ei nu! Multi incearca sa intre pe piata cu marfa din gradini, dar nu au loc de alte tari. Pai! ...s-au vandut tarabele si locurile de pe rafturi pe dolari. Mancam rosii de celofan, pere galbene dar fara gust , etc, si etc.



Spitalele sunt in coma demult, pe moarte e sanatatea... Si multe exemple .



Si totusi....acasa e acasa. Poate am imbatranit , (si nu as realiza asta daca nu m-as lovi acum de pb varstei ca sa ma angajez), dar plimbarile pe coclauri, prin zapada pana la brau, botzul de mamaliga cu branza din ler, ciorba cu fasole si hribi, cerul instelat , gainile ce nu se oua de frig, cainii ce latra toata noaptea la cerbii si iepurii ce cauta o coaja de ros, toate aceste simple lucruri m-au facut sa ma simt bine.



Esti la tara, ce ai putea face sa traiesti? sa ai un ban? Ma intreb pt ca nimeni nu am vazut sa moara de foame acolo, nici sa planga ca nu au, ma uit ce case frumoase , mari , cu etaj si eleganta din ele, intreb ce fac de fac bani. Oare ce? Putini raspund la intrebare, se feresc de raspuns, parca le-ar fi frica de ce? NU pot intelege de ce e conspiratia asta, de ce nimeni nu te mai incurajeaza , nu-ti da un sfat.



Esti strain in tara ta, in satul tau esti venetic. Of...unde am ajuns!



Vorbeau doua doamne in autobuz .



-sa nu mergi la ciuperci in Gaemania ca e otravitor, te imbolnavesti soro.



- da a fost cutare si nu are nimic , a venit cu bani buni.



- unde a fost?



- pai nu stiu ca nu imi zice...



E secret, cum sa mergi si tu pe afacere? vezi ca mori... ce vrei sa te "ajungi"si tu? vezi de treaba...



Asta e!Egoismul e la putere .



Si daca spun ca vreau sa ma intorc acasa imediat aud:-la ce sa vii? esti nebuna?de ce nu pot pleca eu...ca sa face si drege si nu m-as mai uita inapoi.


Cu fiece zi stau si ma intreb unde mi-e acum locul.










Un comentariu:

  1. Offf draga mea ,ai dreptate chiar nimeni nu te incurajeaza sa faci nimic ,dar eu cred ca e mai bine sa muncesti aici decat sa mergi pe nu stiu tara la ciuperci ,capsuni si alte cele.Se fac bani buni spun unii,dar oare chiar doar bani mai conteaza?conteaza ca sa vezi cum iti cresc copiii,cum imbatranesc parintii,cum se schimba totul in jur,sa poti sa fii alaturi de cei dragi la bine si la rau.Sunt destiu care nu ar munci aici in tara la muncile ,,rusinoase"dar se duc prin tari straine sa aibe grija de nu stiu ce batrani sau sa spele nu stiu ce wc. dar cand se reintorc sunt cu nasul pe sus ,ce au realizat ei acolo ,au realizat ?sau invatat cu bani multi si nu mai pot sta fara ei,nu vad ca copii lor sufera ,traiesc pe picior mare (consuma droguri ,cafea ,tigari)parinti si bunici mor fara sa fie langa ei,oare asta e realizare?
    Daca incerci sa deschizi o afacere este foarte greu ,dar poate nu imposibil ,dupa ce te ratacesti prin padurea birocrtiei si a piedicilor de tot felul,daca ai putin noroc si multe cunostinte ,la politie ,garda,etc...poate iesi pe piata cu ceva.Am ramas uimita zilele trecute ,aici la noi,au aparut doua sere ,frumoase ,am auzit ca sunt tineri cei care le-au facut ,deci se poate ,nu stiu detaliile ,cum au reusit ,dar primul lucru trebuie sa ai pamantul si al doilea trebuie sa ai capital cateva mii de euro.
    Fata draga totusi acasa e acasa ,deci intodeauna vei fi bine venita.

    RăspundețiȘtergere