vineri, 9 noiembrie 2012

Toamna la ...seceris!

Pai da, pregatim secera ca avem de lucru...
lanuri intregi de orez asteapta sa fie secerate. Deci de lucru este si anul e bogat in roade. Suntem in Kimje , undeva in sud-vestul tarii, unde se tine an de an festivalul orezului.Si acest festival incepe ...primavara , unde au fost invitati si reprezentantii ambasadelor, sau alti straini, la ...plantat orezul! Pai cum bade , vii doar la recoltat? Ia cocoseaza-te putin acolo , in balta cu apa pana la genunchi aproape, si pune plantuta aia de orez in mocirla de acolo. Hei! nu cum crezi matale , ci aliniate frumos pe randuri si vezi sa le infigi bine in namol, ca de nu e jale.....Apoi au ei grija de orezarie pana la secerat.
Si tinem drumul ce arata superb cu florile de cosmos inflorite de o parte siesc eu oa de alta, pana la locul festivalului.
Dar nu e doar un simplu festival, are si o poveste vecheeeee...de pe vremea dragonilor.Ce zice cam asa: ...cica satul acela era protejat de dragonul alb. Si taranii care aveau nevoie de apa pt plantatiile de orez, s-au apucat sa construiasca un dig cu ecluza. Tarcoale dadea si dragonul albastru , care a pus pe fuga pe cel alb si care a vrut jertfa o fata frumoasa ca sa-i lase sa termine treaba. traia in satul acela o fata frumoasa , de care se indragostise mai marele satului. Si cum magistratul avea si el o fata si voia sa il faca ginere pe sef, ce a zis? Ca dragonul o vrea pe Dania ca ea e cea mai frumoasa, sa o dam , ca altfel nu terminam treaba. Fata, care tinea mult la cei de acolo, la parintii ei, a acceptat sa se jertfeasca.A venit dragonul ce scotea flacari  sa o ia. Cand a vazut ca vine de buna voie, ca se jertfeste pt binele parintilor si al satenilor, i s-a inmuiat inima si a lasat-o sa plece, spunand ca sacrificiul ei este sincer si ca de acum incolo va poteja el satul.  Satenii au terminat barajul si ecluza si au avut cele mai bogate orezarii. Digul si una din ecluze se vede si in ziua de azi, desigur sunt monumente acum.

Asa arata dragonii ...acum, ziua si noaptea.

Dagonul ce scoate flacari se apropia de Dania.
.
Lupta dragonilor.Si totul se termina cu bine.

Un comentariu:

  1. Pana la urma am tras concluzia ca dragonii sunt de multe ori mai cu suflet decat oamenii.Cred ca oamenii se temeau de cine nu trebuia.Frumoasa poveste.Sa ne mai spui povesti din astea.

    RăspundețiȘtergere