sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Va fi...

Parea o zi ca oricare alta, cu trezit de dimineata, facut ceva treaba prin casa, hranit familia de pisicute. Am luat metroul , dar nu spre restaurant, adica la servici , pt ca era ziua mea libera. Azi  la spital ,sa aflu rezultatul analizelor. Ei , ce va fi zic eu , un control ca oricare altul , ca doar de vreo 15 ani merg la astfel de controale si analize.
La intrare deja te ia asa cu fiori , pt ca tradus ar fi cam sectia de cancer "feminin". Prima data eram nedumerita , adica ce cancer feminin soro? Dar misterul s-a dezlegat cand am citit pe usi destinatia fiecarui cabinet : ginecologie(acolo e pt pt ..feminine ) , san , si profilaxia cancerului. Dar in atatia ani ma obisnuisem cumva cu fiorii de inceput.
Si cum aveam programare , am intrat repede.Of, de n-as fi intrat ! Se deschide pagina cu numele meu(acum toate fisele cu rezultate sunt pe calculatoare)si doctorul incepe ...verdictul! Pai din cele doua analize ...sa incepem cu cea de la san...e ok. No pb! Am inceput sa respir pt ca la ECO imi arata ca aveam ceva acolo, ceva suspect si ca sa fie treaba oabla am facut biopsie. Respir , gata e ok, no pb!
Dar...dar a picat acel dar!!! La analiza ,adica biopsia prelevata de la glanda tiroida raspunsul e ca nu e bine, zice doctorul. Si trebuie sa faci operatie. Deci uite in ce zile sunt liber etc...si asistenta iti va zice mai multe. \Ies de acolo buimaca , ma duc dupa asistenta ce incepe sa-mi insire o gramada de bla..blaa...semneaza aici....te duci si te inregistrezi la ghiseul nr 10 ...bla...blaa...Auzeam si nu pricepeam ce vrea, pana mi-a sarit in ochi o hartie ce scria negru pe alb: tyroid cancer. WHAT????adica am cancer intreb eu? Da zice ea, nu ti-a zis doctorul?Ca nu e bine a zis el , dar ca e cancer???Ma uit la ea, ma uit in jur, femei vin , pleaca , se imbraca , se dezbraca, vorbesc, dar nu aud...Cum adica? pai nu ma doare nik...M-a adus pe pamint iar asistenta ce ma intreba cand programez operatia. H?
Am plecat , asa...cu ganduri ca o coala alba. Ba ma apuca rasul ca ma gandeam io in alte dati cand asteptam la usa sa intru, oare cum reactioneaza daca afla careva ca are cancer?Si acum...ma uit la mine, in oglinda din toaleta, is tot io, aia de acum o ora ce intram pe usa spitalului cantand. Ce gandesc? ce fac? is goala de orice reactie , de orice gand, merg si atat.
Cobor din autobuz , urc scarile , compostez biletul de metrou si iar cobor scarile , dusa cu gandul... nicaieri. Aud un zgomot, un clinchet usor si vad ceva sarind scarile , ceva mic ce lucea. Langa mine  o eleva cobora si ea, ma uit si ii arat ca i-a cazut vreun cercel zic eu, ca vorbea la telefon si l-o fi deschis cumva. Se uita de parca ar intreba : esti dusa ce ai? si  merge mai departe vb la telefon. Dau din umeri , mi se pare zic io. Si totusi era acolo! un cerculet de aur, un inel~! Il iau in mana , ma uit inapoi pe scari sa vad cui i-o fi cazut si era...NIMENI!!! Ma uit in jur, lume indiferenta , iar ma uit iapoi pe scari, la fel de pustiu . Hmmm!!!
De unde si cum de a cazut ...il tineam in mana si ma miram.
A cazut din cer?? la picioarele mele? Doamne la cat de confuza si la cat de trista eram de am crezut ca a cazut cerul pe mine afland ...Oare Doamne ...e pt mine??
Si cum nimeni nu a reclamat acel mic inel de aur de 24 carate, il am si acum , la gat , il port medalion.
....Au trecut 2 saptamini de atunci, si ma tot gandesc la povestea monedei ce apare de nicaieri cand esti in tristeti si nevoie de un semn ai.
Luni voi fi in patul din rezerva spitalului si ...va fi ....bine!!!!!!

13 comentarii:

  1. Offfff,prin cate incercari ai putut trece in viata ta ,mi-ai spus ca nu este nimic in neregula,ca este o tumoare dar nu cancer ,offff,iti voi tine pumni ,ma voi ruga pentru tine ,sa treci cu bine si peste acest hop.Dumnezeu sa te aiba in paza lui.Pupici cu sclipiciii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Of,speram sa spui ca pana la urma s-a dovedit ca diagnosticul era gresit, ca era al altcuiva,ca s-au incurcat fisele sau ceva de genul asta... Cand zici ca mergi la operatie? Luni? Sa stii ca luni o sa ma gandesc la tine. Trece-ma pe lista celor ce se vor ruga pentru tine. Si va fi bine!!! Astept sa ne spui ca a fost bine...

    RăspundețiȘtergere
  3. Coana Pop-Lee nu ca o sa fii bine ci vei fi foarte bine...nici nu se pune problema,sunt sigur si ferm convins ca vei trece cu bine peste acest "mic incident",D-zeu te iubeste si ti-a aratat-o cu siguranta.Fruntea sus draga mea prietena!Cu sufletul sunt alaturi de tine!Astept vestea buna!Te'am pupat si astept sa imi povestesti cum a fost!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu siguranta va fi bine!Trebuie doar sa te inarmezi cu multa rabdare si multa credinta.Luni voi fi cu gindul alaturi de tine.Inteligenta suprema si infinita sa te ocrotesca si sa ai parte numai de impliniri!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai sa treci si de asta, Jeni! O sa fie bine!

    RăspundețiȘtergere
  6. Va multumesc tuturor pt ca sunteti alaturi de mine, cu gandul , ca va rugati pt mine. Si asa cum am zis, va fi bine. Si voi fi aici, dupa ce ...va fi bine. Tuturor va urez numai bine . Pupici si va iubesc ...omeneste.

    RăspundețiȘtergere
  7. Dumnezeu sa va aiba in grija Lui! Am sa ma rog pt sanatatea dvs. Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  8. Din lipsa de timp nu am mai intrat pe blogul tau de vreo 2 saptamani,iar acum vestea asta m-a destabilizat de tot.Mi-am dat seama ce mici suntem si ce mult ne irosim cu nimicuri...ca ne lipseste aia sau cealalta,ca "ala" ne supara,iar "altul" ne enerveaza.Cred ca fiecare din noi ar trebui sa traiasca in fiecare zi ca si cand ar fi ultima si sa ne bucuram chiar si atunci cand o floare infloreste,sau cand o frunza ruginita pica pe pamantul pregatit pt iarna.Jeny,capul sus ! Totul va fi bine daca tu iti doresti asta.Mai ai multe de facut si de spus in aceasta viata.Considera "evenimentul" asta ca pe o lectie,iar de acum inainte sa fii fericita in fiecare clipa din viata ta,indiferent ce-ti aduce ea.Ma voi ruga luni pt tine.Abia astept sa ne spui ca totul a trecut ,iar tu esti bine.

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna seara!Jeny eu stiu ca este bine si asa va fi mereu!Cind vei putea sa ne dai de veste aceste ginduri pozitive sunt deja plecate in Univers.Se vor intoarce la tine inmiite si viata ta va fi alta,insa totul va fi mai bine si provocarea la care ai fost supusa va fi data uitarii.Puterea divina sa te ocroteasca oriunde vei fi tu si cei dragi.Sanatate maxima si te astept sa revii in virtual cit mai curind!

    RăspundețiȘtergere
  10. Te pup Jeni si multa sanatate ,o sa fie bine si apoi ne povestesti cum a fost ,pupici multi :-*

    RăspundețiȘtergere
  11. INELUL E TALISMANUL DE LA MINE,
    SA ITI POARTE ...NOROC,

    CA SANATATE AU AVUT SI CEI DE PE TITANIC.

    JENY NU SE IMPIEDICA DE O TIROIDA,CUM NICI COREEA NU SE IMPIEDICA DE JENY

    be happy

    RăspundețiȘtergere
  12. Inelusul acela a fost(si el) probabil un semn ca vei trece/ ca ai puterea de a trece peste toate cu bine, draga Jenny!

    Iti urez un An Nou deosebit, cu sanatate, impliniri, noroc si doar cu vesti bune, alaturi de toti cei dragi!

    Petruta

    RăspundețiȘtergere