miercuri, 15 septembrie 2010

La Adi....


Am inceput caravana Radio Sunshine , in vara ce a trecut. Printre cei vizitati a fost si colegul meu Adi Bogosel. Da am fost la Beius...Doamne, parca ar fi la capatul lumii. Daca nu ai masina , greu tare ajungi...trenul habar nu am de ce nu gaseste Beiusul pe harta, microbuze numai din Oradea gasesti. Cum eu eram in Lipova,... am zis ca o gasit orbul Braila, dar eu Beiusul? Ei uite ca nu a fost asa de usor. Mami Neli are vecini care au casa la Bocsig si i-am rugat amindoua daca cumva le e dor de casa ...da de m-or duce pana acolo. Si cum sunt oameni minunati ...domnu a zis ca i s-a facut dor de fratele ce sta in...Beius!!! Wow ! asta da ospitalitate si ajutor nesperat. Sus in masina , cu mami Neli cu tot si ...prin Bocsig spre Beius. Doamna Maria e din Bocsig, frumoasa localitate. Si frumoasa zona. Am baut si apa minerala cu gust de sulf direct de la izvor...ne-a plouat o tura , dar cum amenii minunati au prieteni, am intrat la o familie la o cafea. Am ajuns in Beius dupa ce s-a cantat tot drumul in masina, doua doamne ce stiu cantece si doine vechi, deci nu ne-am plictisit deloc. Si lanurile de floarea -soarelui ne incantau privirea.

A venit Adi...ne-am dus acasa la el. Ce s-a bucurat , mai ales ca mami Neli a fost prezenta. Mama lui ne-a pregatit masa. Dar cum cei din Lipova trebuiau sau se intoarca, am ramas singura cu Adi sa mancam. Yammm...ce buna a fost! Am plecat apoi sa vedem imprejuimile mai exact Crisul. Pai am cam vazut toate cele 3 Crisuri. Cum malul nu era departe si Adi nu a mai fost decand era la scoala...era cazul sa mergem. Pe drum am vazut si sonda ce fora pt a capta apa termala ce va incalzi orasul(primul oras ce va fi incalzit cu apa geotermala )Adi e f. mandru de asta.

Dar ...lunca e invadata de gunoaie ramase de la ultimul weekend. Pacat, ca distractia se rezuma numai la placeri si uitam sa ne adunam resturile ospetelor.

Ne-am plimbat pe malul apei, am facut poze, si ne parea rau ca nu nea-m pregatit sa facem o baie. Dar apa era destul de murdara din cauza ploilor cazute in fiecare zi. Seara am facut emisiune la radio impreuna, eu si Adi.Wow! a fost minunat.

A doua zi a venit Liana , sora lui Adi care ne-a dus la ...Pestera Ursilor.Si cum nu se putea ca nazdravanul Luca sa fie lasat acasa...am pornit toti 4 sa ne pape ursii. Pt. mine a fost prima data , Adi a fost... prin scoala primara. M-a impresionat placut ceea ce am vazut, mai ales ca era racoare, afara erau vreo 35-40 acolo, ...mi-au inghetat picioarele si mucii curgeau lumanari!

Am cumparat ceva afinata la iesire sa degustam acasa, am cumparat si pastrav proaspat de la o crescatorie din apropiere.

O zi excelenta , alaturi de Adi. Si multumesc Lianei pt rabdarea ce a avut-o cu noi si poftele noastre. desigur mami a avut grija sa gateasca iar ceva minunat.

Eeee...cum am sa ajung in Tg-Mures? Grea intrebare...dar am ajuns cu peripetii ca de obicei in Oradea, de acolo in ...Cluj si cu mare noroc in Mures in aceeasi seara.

Oameni minunati, simpli dar plini de omenie sunt in jurul nostru. Adi si cei de acolo au fost exact asa cum mi-am imaginat ...de nota 10!!!! cu plus.



2 comentarii:

  1. Fata ai avut destule peripeti ,ai ce sa povestesti ,sper sa le povestesti pe toate ,mai ales cum ai pierdut trenul.

    RăspundețiȘtergere
  2. A trecut asa de repede timpul, parca mai ieri a fost...

    RăspundețiȘtergere