luni, 20 septembrie 2010

Partea a doua...


Cam asa este...daca mai ajung sa o scriu, caci in ritmul in care am ajuns la Lipova...Dar va spun eu ca fara peripetii , orice vacanta se pierde in praful uitarii. Dar am ajuns in gara la Radna, si de acolo, peste malul apei ajungi in Lipova. Mami Neli a venit cu bicicleta, rucsacul in porbagaj si ....colindam Lipova pe faleza, prin parc. Bunicii cu nepotei acolo, liniste multa si raccoare cat de cat. Nea Gheo, era undeva prin preajma , ne-am gasit usor, si usurel catre casa. Frumos orasel. Are o manastire frumoasa , care de hramul Sf. Marii este arhiplina. Si am vazut si vechiul bazar, ce inca mai pastreaza un iz de trecut printre arcade.

Am servit o cafeluta, ne-am tras sufletul si povestit peripetiile. Au venit vecinii de alaturi, care doar ce au avut nunta, frumosi amindoi, si am plecat impreuna la baile Lipova. Mami Neli mi-a povestit despre ele , ca erau renumite in strainatate, ca aveau multi pacienti si din alte tari, apa de acolo avind calitati magice.Dar se pare ca cel ce a cumparat acum , a desfiintat baza, a inlocuit apa din bazine cea minerala , cu apa normala. Si vinde apa la sticle...sa faca in ban omu`. Deci nu mai exista nik...si cat asteptam sa plec cu genunchii de pustoaica de acolo... Ne-am balacit , am facut inaugurarea costumului de baie. nici la terasa nu prea s-au inghesuit sa ne serveasca cu bere si mici, dar nu am vrut sa ne stricam ziua..

Apoi acasa , dupa ce am terminat cu povestile, am facut o emisiune frumoasa la radio , live cu fam. Gheorghe. Pai, domnul ne tinea isonul, dansa si ne spunea bancuri... frumos a fost, ma simteam asa de bine. Nu ne venea sa dormim, asa ca am trecut la un pahar de vin negru in faimoasa bucatarie unde mami face toate minunatiile, multe dintre ele impartasite si ascultatorilor la emisiunea "va poftim la masa".

Din pacate timpul nu era in favoarea mea, si a doua zi trebuia sa merg la Beius. Dar cum??? Am intors pe dos toate variantele. Si uite ca vine vecina Maria , din Bocsig sa ma vada, io marea '"vedeta"... Si printre altele a auzit de marea dilema si intrebarea secolului. Si cum domnul a venit sa vada ce face doamna atata de nu mai vine, ce a zis pai...hai la Bocsig sa vezi si casa noastra(mami Neli de ceva ani tot merge si nu mai ajunge acolo in Bocsig, ce noroc sa vin io pe acolo...), si cum are un frate in Beius pe care nu l-a vazut cam de mult, mergem acolo!!!si uite asa fara sa ne gandim macar . am pus bagajul si ..la drum. Wow!! asta da omenie zic eu. Ca doar Beiusul nu e dupa colt. Doamna Maria a zis ca a trebuit sa vin eu sa scot lumea din rutina...ha...ha... am ajus acolo am vazut casa, frumos e acolo, am mancat prune din gradina. Si in drum spre Beius am baut apa minerala cu gust de sulf, ceva nou pt mine, care aveam apa sulfuroasa la mare , dar nu era minerala. Buna pt multe afectiuni, trageau masinile pe margine si umpleau bidoane si canistre cu apa aceea. Tot drumul am cantat , eu mai mult ascultam si ma minunam cate cantece vechi pot asculta live.

Si ...cum continuarea am scris-o deja acolo in postarea "la Adi"...

Nu am gresit numind-o pe Neli din Arad mami. O femeie extraordinara. Cu dor mare dupa cele 3 fete, care sunt departe, o femeie care stie sa aline suflete sa fie o ...mama. Iar nea Nelu...e ceva de neuitat, ce mai, o fam. care iti face placere sa te intalnesti din nou.

Si sper ca ne vom mai vedea...pana atunci toate cele bune tuturor celor din Lipova.


3 comentarii:

  1. Tricoul lui Mami Neli mi-a inseninat toata saptamana ..cel putin :)) :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi pare bine ca ti-a placut in Beius,ca ti-au fost dragi acei oameni, fiindca si eu sunt din zona Beiusului si tare-mi place acest fapt,sunt chiar mandra.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da , angi e frumos acolo, pacat ca e rupt de lume, nu ai cu ce ajunge acolo.Si oameni buni...deci fii mandra.

    RăspundețiȘtergere